Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bývalý taliansky premiér je sklamaný a zarmútený z Putinových skutkov: Bol to môj priateľ

Silvio Berlusconi Zobraziť galériu (2)
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/Riccardo Antimiani/ANSA via AP)

RÍM - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi vyhlásil, že je "hlboko sklamaný a zarmútený" správaním sa svojho starého priateľa, ruského prezidenta Vladimira Putina v súvislosti s napadnutím Ukrajiny.

"Nemôžem a ani nechcem skrývať, že som hlboko sklamaný správaním sa Vladimira Putina," povedal Berlusconi v sobotu na verejnom stretnutí svojej pravicovej strany Forza Italia v Ríme, ktorá je súčasťou širokej koalície podporujúcej vládu Maria Draghiho, informovala tlačová agentúra AFP. "Spoznal som ho pred približne 20 rokmi a vždy sa mi zdal ako demokrat a mierumilovný človek," dodal 85-ročný miliardár.

Archívne video: Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti

Vojna na Ukrajine trvá už 44. dní: Rusko zaútočilo na železničnú stanicu na východe Ukrajine, zomrelo najmenej 50 ľudí, medzi nimi aj deti (Zdroj: Profimedia)

Berlusconi, ktorý v rokoch 1994 až 2011 stál trikrát na čele talianskej vlády, sa predtým vyhýbal verejnému kritizovaniu Putina. Keď bol pri moci, udržiaval s ruským prezidentom priateľské osobné vzťahy, pričom zašiel až tak ďaleko, že ho pozval na dovolenku do svojej luxusnej vily na Sardínii. "Tvárou v tvár hrôze masakrov civilistov v Buči a na ďalších miestach - skutočným vojnovým zločinom - Rusko nemôže poprieť svoju zodpovednosť," povedal v sobotu Berlusconi.

Silvio Berlusconi
Zobraziť galériu (2)
Silvio Berlusconi  (Zdroj: SITA/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Viac o téme: RuskoSilvio BerlusconiVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu