Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Expremiér Berlusconi je v nemocnici na JIS-ke

Silvio Berlusconi Zobraziť galériu (2)
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/Riccardo Antimiani/ANSA via AP)

MILÁNO - Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) v nemocnici v Miláne, povedal v stredu tlačovej agentúre Reuters zdroj z politického prostredia. Podľa člena jeho sprievodu ho prijali do nemocnice pre problémy so srdcom, píše agentúra AFP.

Miliardár, mediálny magnát a štvornásobný premiér Berlusconi (86) trpí v posledných rokoch zlým zdravím a len minulý týždeň ho prepustili z nemocnice. Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA šéfa konzervatívnej strany Forza Italia prijali do milánskej nemocnice San Raffaele v stredu, kde aj predtým strávil niekoľko dní.

Trojnásobný taliansky premiér sa nachádza v nemocnici San Raffaele v Miláne

Trojnásobný taliansky premiér sa nachádza v nemocnici San Raffaele v Miláne, kam pravidelne dochádza za zdravotnou starostlivosťou, uviedol Russo. Podľa talianskych médií sa 86-ročný Berlusconi nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti pre problémy so srdcom. Jeho hovorca tieto správy nepotvrdil.

Taliansky expremiér je v nemocnici
Zobraziť galériu (2)
Taliansky expremiér je v nemocnici  (Zdroj: SITA/AP Photo/Luca Bruno)

Podľa talianskej agentúry Ansa bol Berlusconi do nemocnice prijatý v stredu ráno a jeho stav je stabilizovaný. Bývalý šéf talianskej vlády mal v posledných rokoch viacero zdravotných problémov, najvážnejším bola jeho liečba po nákaze koronavírusom v roku 2020. V roku 2016 podstúpil operáciu srdca a už celé roky nosí kardiostimulátor. Okrem toho prekonal aj rakovinu prostaty.

V nemocnici San Raffaele strávil Berlusconi niekoľko dní aj minulý týždeň

V nemocnici San Raffaele strávil Berlusconi niekoľko dní aj minulý týždeň, kde bol na pravidelných kontrolných vyšetreniach. Po prepustení z nemocnice sa 31. marca poďakoval svojim stúpencom s tým, že je opäť pripravený pracovať v prospech Talianska.

Viac o téme: NemocnicaExpremiérTalianskoSilvio BerlusconiMilánoJISProblémy so srdcom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu