Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zverstvá ruských vojakov prerazili ďalšie dno: Ženy znásilnia a následne zabijú! Z príbehov sa tisnú slzy do očí

(Zdroj: Twitter/Reuter, TASR/AP)

KYJEV – Vojna na Ukrajine trvá už mesiac a za ten čas umreli tisícky vojakov, ale aj stovky civilistov či desiatky detí. Svoj domov sa rozhodli opustiť milióny Ukrajincov, pričom niektorí sa presunuli na západ krajiny, iní radšej do bezpečia Európskej únie. Na Ukrajine sa však dejú zverstvá, ktoré mnohí odsúdili a pre agresívny čin uvalili na Rusko a prezidenta Vladimira Putina prísne sankcie. Boje však nie sú to jediné zlo, čo sa na Ukrajine deje.

Vojna na Ukrajine trvá už mesiac a za ten čas sa ruským vojakom nepodarilo splniť ciele, ktoré im nakázala ruská vláda. Aj keď si ruský prezident Vladimir Putin, že pôjde o maximálne trojdňovú „špeciálnu operáciu“, mýlil sa a tá trvá už dlhé týždne. Rusko preto stále viac a viac stupňuje svoju agresiu, a to nielen voči ukrajinskej armáde a vojakom, ale aj voči civilistom. Tí sú často obeťami bombardovania či besného vyčíňania. Ani to však nie je všetko zlo, ktoré sa u našich východných susedov deje. Ruskí okupanti sa totiž dopúšťajú aj ďalších zverstiev – nielenže strieľajú po civilistoch, údajne majú znásilňovať aj Ukrajinky, ktoré ostali v krajine a skrývajú sa.

Archívne VIDEO Zhrnutie 17. dňa ruskej vojny na Ukrajine: Unesený starosta Melitopolu, ostreľovanie a ďalší mŕtvi civilisti!

Zhrnutie 17. dňa ruskej vojny na Ukrajine: Unesený starosta Melitopolu, ostreľovanie a ďalší mŕtvi civilisti! (Zdroj: Profimedia)

Nechutné zverstvá popísali viaceré Ukrajinky. Podľa 30-ročnej Anastazie Taranovej z mesta Irpiň neďaleko Kyjeva nie je ničím výnimočným, ak ruskí okupanti znásilnia ženy a potom ich aj zabijú. „Mnoho ruských vojakov znásilňuje ukrajinské ženy. Vojaci tiež lezú do ukrajinských domov, vojdú do pivnice, kde sa ľudia schovávajú a následne začnú strieľať,“ povedala Ukrajinka pre The Sun.

Obdobnú skúsenosť má aj Svetlana z Chersonu. „Už začali znásilňovať naše ženy. Od ľudí, ktorých osobne poznám, som dostala informácie, že vojaci znásilnili 17-ročné dievča a potom ju zabili,“ uviedla pre CNN. „Sme vystrašení, ale nikdy sa nevzdáme,“ dodala.

Slová mladých Ukrajiniek má potvrdzovať aj vyjadrenie ukrajinskej poslankyne opozičnej strany Holos Lesie Vasylenkovovej, podľa ktorej si malo zobrať život viacero žien po tom, ako boli znásilnené ruskými vojakmi, prípadne ich okupanti zneužili a následne zabili. Okrem toho bol na Ukrajine obvinený prvý muž, ktorý je podozrivý zo znásilnenia 34-ročnej ženy. Tú mal zneužiť niekoľkokrát po tom, ako zabil jej manžela.

„Dostávame operatívne informácie o sexuálnych zločinoch ruskej armády na okupovaných územiach a v „horúcich miestach“. V jednej z obcí okresu Brovary sa darebák vlámal do súkromného domu a zastrelil majiteľa. Potom opitý okupant a jeho kolega opakovane znásilňovali manželku zabitého civilistu, pričom sa jej vyhrážali násilím a zbraňami. Dokonca sa vyhrážal aj jej malému dieťaťu, ktoré bolo s obeťou,“ napísala ukrajinská generálna prokurátorka Iryna Venediktová na sociálnej sieti. V súčasnosti má byť podaný návrh na jeho vzatie do väzby, v súčasnosti po mužovi pátrajú.

 

❗️❗️❗️Перша підозра військовослужбовцю РФ за зґвалтування жінки на Київщині До нас надходить оперативна інформація про...

Posted by Ірина Венедіктова on Tuesday, March 22, 2022

Znásilňovanie ukrajinských žien mal v uplynulých dňoch potvrdiť aj ukrajinský minister zahraničia Dmytro Kuleba.

Viac o téme: VojaciVojskoEurópska úniaUkrajina v krízeVojna na UkrajineZnásilňovanie žien
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu