Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Hromadná nehoda na diaľnici v USA, najmenej tri obete: Zábery ako z katastrofického filmu

Podľa miestnych úradov sa reťazová nehoda stala asi 80 kilometrov od mesta Harrisburg Zobraziť galériu (5)
Podľa miestnych úradov sa reťazová nehoda stala asi 80 kilometrov od mesta Harrisburg (Zdroj: TASR/David McKeown/Republican-Herald via AP)

HARRISBURG - Najmenej troch mŕtvych a dve desiatky zranených si vyžiadala pondelňajšia hromadná nehoda, pri ktorej sa na diaľnici v americkej Pensylvánii v hustej hmle a snežení zrazilo asi 40 vozidiel. Dnes o tom informoval spravodajský server CNN; niektoré médiá uvádzajú až 60 havarovaných vozidiel.

Podľa miestnych úradov sa reťazová nehoda stala asi 80 kilometrov od mesta Harrisburg. V oslepujúcej snehovej búrke do seba začali postupne narážať vozidlá, medzi ktorými bolo aj niekoľko nákladných automobilov. Dĺžka nabúraných vozidiel dosiahla pol druhého kilometra.

Na mieste boli dve desiatky hasičov

Mnoho vozidiel začalo horieť a na mieste zasahovali dve desiatky hasičských jednotiek. Všetky pruhy diaľnice boli po nehode uzavreté. V pondelok prešiel cez oblasť New Yorku a Nového Anglicka silný arktický front, ktorý priniesol nečakané snehové búrky komplikované navyše silnými nárazmi vetra. Viditeľnosť v podobných búrkach je veľmi nízka.

Viac o téme: NehodaDiaľnicaUSAPennsylvánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu