Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Putinova údajná milenka: Má sa skrývať vo Švajčiarsku s deťmi! Zavariť jej môže petícia, žiadajú jej vyhostenie

Kabajevová mala Putinovi porodiť dvojičky. Zobraziť galériu (5)
Kabajevová mala Putinovi porodiť dvojičky. (Zdroj: Profimedia)

MOSKVA - Milenecký vzťah s Vladimirom Putinom ju môže vyjsť poriadne draho. Údajná milenka ruského prezidenta, bývalá gymnastka Alina Kabajevová sa má aktuálne spoločne s deťmi skrývať vo Švajčiarsku, je však možné, že už čoskoro bude musieť baliť kufre. Rozbehla sa totiž petícia za jej vyhostenie.

Autori petície apelujú na Švajčiarsko, aby vyhostilo niekdajšiu modernú gymnastku a poslankyňu Štátnej dumy, ktorá býva označovaná za milenku Vladimira Putina. Podľa ich slov sa totiž ona a aj jej deti skrývajú pred tvrdými sankciami práve v tejto európskej krajine. „Prečo dovolíte členom Putinovho režimu zostať v krajine?,“ pýtajú sa v dokumente. Alinu „Evu Braunovú“ odporúčajú poslať za jej „Führerom“.

Vladimir Putin s Alinou Kabajevovou.
Zobraziť galériu (5)
Vladimir Putin s Alinou Kabajevovou.  (Zdroj: Profimedia)

Pripomenuli tiež, že Kabajevová ako poslankyňa Štátnej dumy vo farbách Putinovej strany Jednotné Rusko patrila k iniciátorom návrhu zákona, ktorý znemožnil cudzincom adoptovať tisíce ruských sirôt. 

Putinova údajná milenka: Má
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twitter, facebook)

Petíciu, ktorú doteraz podpísalo približne 50-tisíc ľudí, chcú následne odovzdať švajčiarskej vláde. Podpísaní sú pod ňou najmä obyvatelia Ruska, Bieloruska a Ukrajiny. Tí švajčiarsku vládu žiadajú, aby zvážila udelenie občianstva Kabejevovej a zdôraznili potrebu uvalenia sankcií na ňu, ako na osobu. Bývalá olympionička bola totiž v minulosti vymenovaná za šéfku National Media Group a pôsobila ako poslankyňa Štátnej dumy.

Alina Kabajevová bola v minulosti gymnastkou.
Zobraziť galériu (5)
Alina Kabajevová bola v minulosti gymnastkou.  (Zdroj: Profimedia)

„Budeme hľadať spravodlivosť všetkými možnými spôsobmi. Ak súdny proces odhalí korupciu určitých švajčiarskych politických predstaviteľov, ktorí umožnili Aline Kabajevovej získať švajčiarske občianstvo obchádzaním zákonných postupov alebo pravidiel, urobíme maximum preto, aby táto skutočnosť bola zverejnená,“ napísali.

Putinova údajná milenka: Má
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: twitter, facebook)

O Putinovom pomere s bývalou hviezdou ruskej modernej gymnastiky sa hovorí už roky, dalo by sa dokonca povedať, že v Rusku bol ich vzťah verejným tajomstvom. Ruský prezident ho však nikdy nepotvrdil. V roku 2020 sa dokonca objavili špekulácie o tom, že Kabajevová porodila dvojičky, ktorých otcom má byť práve Putin. Ani tieto špekulácie sa však oficiálne nepotvrdili.

Hovorilo sa tiež o tom, že dvojica má mať spolu až štyri deti. Ruské noviny Moskovsky Korrespondent, ktoré v roku 2008 napísali, že sa pár zosobášil, boli rozpustené. Aj túto informáciu Kremeľ oficiálne poprel. Posledné roky Kabajevovú na verejnosti nevídať.

Viac o téme: PetíciaVyhostenieSankcieVladimír PutinŠvajčiarskoAlina KabajevováKonflikt na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu