Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Špekulácie, ktoré vyvolávajú strach: Putin vraj ukryl svoju rodinu v tajnom bunkri na Sibíri

Vladimir Putin mal ukryť svoju rodinu v podzemnom meste. Zobraziť galériu (3)
Vladimir Putin mal ukryť svoju rodinu v podzemnom meste. (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský profesor tvrdí, že Vladimir Putin ukryl členov svojej rodiny v „podzemnom meste“, aby ich ochránil pred rozvíjajúcim sa konfliktom.

Podľa ruského profesora Vladimir Putin v posledných dňoch ukryl svojich rodinných príslušníkov v „podzemnom meste“ na Sibíri. Luxusný hi-tech bunker sa nachádza v pohorí Altaj a bol navrhnutý na ochranu v prípade jadrovej vojny, uviedol podľa portálu news.com.au politológ Valery Solovey (61).

Toto tvrdenie prichádza v čase, keď Rusko búši do Kyjeva a Charkova smrtiacimi raketami, čo vedie k obvineniam, že Putin pácha vojnové zločiny tým, že útočí na nevinných civilistov vákuovými bombami. Akademik už predtým tvrdil, že Putin má zdravotné problémy skryté pred ruskou verejnosťou, a tiež tvrdil, že mocný muž a jeho minister obrany Sergej Šojgu sa zúčastnili na bizarných tajných šamanských rituáloch.

Je to podzemné mesto

"Cez víkend bola rodina prezidenta Putina evakuovaná do špeciálneho bunkra pripraveného pre prípad jadrovej vojny," uviedol profesor na videu. „Tento bunker sa nachádza v horskej Altajskej republike. V skutočnosti to nie je bunker, ale celé podzemné mesto vybavené najnovšou vedou a technológiou."

V tejto súvislosti varoval: „Dúfam, že to pre vás niečo znamená, že prezident posiela svoju rodinu do tohto bunkra."

Putinových rodinných príslušníkov neidentifikoval, ale už predtým tvrdil, že jeho tajná manželka je gymnastka Alina Kabajevová (38), ktorá vyhrala olympijské zlato. "Toto je jeho skutočná rodina a Alina je schopná ovplyvňovať jeho rozhodnutia," povedal minulý rok.

Vyhlásenie o presťahovaní jeho rodiny do bunkra prišlo so „zlyhaním“ Putinovho strategického plánu dobyť Ukrajinu, povedal Solovey. Putina zasiahla „extrémne silná, jednotná a veľmi negatívna reakcia zjednoteného Západu ohľadom ruských plánov“.

Valery Solovey
Zobraziť galériu (3)
Valery Solovey  (Zdroj: YouTube/ Valery Solovey)

Putin si myslel, že rýchlo zvíťazí

„Putin plánoval vyhlásiť úplné a nespochybniteľné vojenské víťazstvo ruských jednotiek v nedeľu 27. februára večer – a oznámiť koniec alebo blízky koniec takzvanej špeciálnej operácie,“ povedal. "Ako viete, nebol dosiahnutý ani jeden cieľ ruskej invázie na Ukrajine."

Solovey, ktorý tvrdí, že má dôverné kontakty v Kremli, má údajne na mysli rozľahlú horskú chatu postavenú energetickým monštrom Gazprom asi pred desiatimi rokmi v okrese Ongudajsky v Altajskej republike, v regióne Sibíri hraničiacom s Mongolskom, Čínou a Kazachstanom.

Pozorovatelia zaznamenali viacero ventilačných bodov v areáli okolo horského úkrytu a vedenie vysokého napätia spojené s ultramodernou 110 kilovoltovou rozvodňou, ktorá postačuje na napájanie malého mesta. Počas výstavby sa na mieste údajne nachádzali nemeckí raziči tunelov.

Niektorí v Moskve zavrhujú Soloveya ako konšpiračného teoretika alebo podvodníka, ale minulý týždeň bol zadržaný na sedemhodinový výsluch zjavne  kvôli napojeniu na stránku na Telegrame, ktorú prevádzkuje a ktorá obsahuje viaceré spochybnenia Putinovho zdravotného a duševného stavu.

Bývalý profesor Moskovského štátneho inštitútu medzinárodných vzťahov (MGIMO) – na ktorom študujú budúci špičkoví diplomati a špióni – bol následne prepustený, ale prípad nie je uzavretý. Prehľadali jeho dom a zaistili viacero elektronických prístrojov.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin
Zobraziť galériu (3)
Ruský minister obrany Sergej Šojgu a Vladimir Putin  (Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Šamanský rituál

Jedným z jeho prekvapivejších tvrdení bolo, že Šojgu zariadil, aby sa Putin zúčastnil šamanského rituálu na Sibíri, ktorý zahŕňal obetovanie čierneho vlka v rámci rituálu na zlepšenie prezidentovho zdravia.

"Kúsok bielej látky bol nasiaknutý vlčou krvou a spálený," uviedol anonymný kanál na Telegrame General SVR spojený so Soloveyom v septembri 2021. „V dyme, ktorý dlho stúpal, vraj videli čierneho havrana. Z nejakého dôvodu bolo toto znamenie vysvetlené Putinovi ako veľký úspech."

Šojgu má v súčasnosti osobnú kontrolu nad ruskou vojenskou operáciou na Ukrajine.

Solovey v minulosti naznačil, že Putin trpí Parkinsonovou chorobou v počiatočnom štádiu a že má tajnú život ohrozujúcu chorobu, ale nepredložil dôkaz pre svoje tvrdenia.

Viac o téme: RodinaBunkerúkrytVladimir PutinValery Solovey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu