Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Uniesol 6-ročnú dcérku k protinožcom?

Charlie Tereza Vichnarová (6)
Charlie Tereza Vichnarová (6) (Zdroj: BLESK)

PLZEŇ - Plzeňská polícia pátra po Novozélanďanovi menom Rodney Wiliam Cowie (38). Ten je podozrivý, že v sobotu uniesol svoju dcéru Charlie Terezu Vichnarovú (6). Do vyšetrovania sa už zapojil i medzinárodný Interpol.

Cowie si v sobotu dopoludnia vyzdvihol dieťa od jej matky v obci Žákava, v dohodnutom čase ju ale navečer nevrátil. Nedal o sebe vôbec nič vedieť. Matka Terezky sa exmanželovi snažila márne dovolať - mobilné telefóny Cowieho sú nedostupné. Muž opustil i penzión v Plzni, ktorý mal zaplatený do konca marca. "Jeho izba je teraz prázdna, nenachádzajú sa v nej žiadne veci a v zámku boli ponechané kľúče," popísala hovorkyňa polície. V Českej republike je Cowie od konca decembra.

Dievčatko mal vrátiť v sobotu do 19.00 hod. Pôvodne chcel mať dcéru u seba celý víkend a chcel s ňou odísť aj na výlet do Prahy. S tým ale matka nesúhlasila. Mal teda v pláne navštíviť s Terezkou v Plzni cirkus a potom sa ísť korčuľovať. Cudzinec si požičal od bývalého švagra červený automobil Ford Escort combi s poznávacou značkou 2P4 7576. Odišiel v ňom s dcérou a stále ho nevrátil.

Charlie Tereza Vichnarová (6): Má štíhlu postavu. Meria 125 cm a váži 25 kg. Má hnedé oči, dlhšie hnedé vlasy a na pravej strane brady má jazvu. Nosí naušnice bez kamienka. Na sebe mala tmavo-modré šušťákové nohavice, modrú mikinu, čierne tričko a modrú páperovú bundu s kapucňou. Na chrbte mala čierny ruksak a na hlave pletenú ružovú čiapku. So sebou mala korčule.

Rodney William Cowie (38): Meria 175 cm. Má dlhšie tmavo-hnedé až čierne vlasy a plešinu. Na chrbte má farebné tetovanie, na hlave, nohe a chrbte má jazvy. Na sebe mal čiernu zimnú bundu, svetlé nohavice s kapsami po bokoch, svetlú mikinu a čierne mohutné topánky.

Zdroj a Foto: Blesk.cz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu