Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľké boje pri Kyjeve: Ukrajinské ozbrojené rozmetali tankový pluk a zabili významného ruského veliteľa

Zničený ruský tank blízko Brovary severne od Kyjeva. Zobraziť galériu (2)
Zničený ruský tank blízko Brovary severne od Kyjeva. (Zdroj: SITA/AP Photo/Felipe Dana)

KYJEV – Boje na Ukrajine pokračujú a vyžiadali si ďalšie straty na životoch. Na zoznam mŕtvych pribudol aj ruský plukovník Andrej Zacharov, veliteľ ruského tankového pluku. Ten bol dnes zabitý ozbrojenými silami Ukrajiny v oblasti Brovary v Kyjevskej oblasti.

Informácie zverejnili média s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo obrany. „Veliteľ pluku okupantov plukovník Zacharov bol zlikvidovaný,“ uviedli a dodali, že počas bojov pri Kyjeve utrpel nepriateľ značné ľudské i materiálne straty.

K usmrtenou Zacharova malo prísť počas toho, ako ukrajinská armáda zničila ruský tankový pluk v Kyjevskej oblasti. Zacharov je tak ďalším na zozname vyšších ruských veliteľov, ktorý zahynul počas bojov na Ukrajine.

CNN sa snažila overiť video zdieľané ministerstvom obrany a geolokalizovať ho a výsledkom je, že pravdepodobne skutočne ukazuje ruskú vojenskú kolónu, ktorá čelila útoku a musela sa dať na ústup.

Za zmienku stojí, že Zacharovovi podľa medializovaných informácií v roku 2016 udelil ruský prezident Vladimir Putin vyznamenanie za odvahu.

Viac o téme: TankRuskoUkrajinaKonflikt na UkrajineAndrej Zacharov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu