Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rusko je pripravené rokovať: Naše záujmy sú však bezpodmienečné, uviedol Putin v príhovore

Vladimir Putin sa rozhodol okamžite uznať suverenitu separatistických republík v Donbase.
Vladimir Putin sa rozhodol okamžite uznať suverenitu separatistických republík v Donbase. (Zdroj: SITA/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu uviedol, že Rusko je pripravené na dialóg a hľadanie diplomatického riešenia, avšak zdôraznil, že ruské záujmy a bezpečnosť občanov sú pre Moskvu "bezpodmienečné". Informácie pochádzajú zo správy agentúry AFP.

"Naša krajina je vždy otvorená priamemu a čestnému dialógu pre diplomatické riešenie tých najťažších problémov, ale opakujem: záujmy Ruska a bezpečnosť našich občanov sú pre nás bezpodmienečné," uviedol Putin v prejave venovanom Dňu obrancov vlasti, ktorý je ruským štátnym sviatkom.

Vo videu tiež ruský prezident zablahoželal ruským vojakom, pričom uviedol, že je presvedčený o "profesionalizme" ruskej armády a o tom, že ruskí vojaci budú brániť ruské záujmy.

Armáda je dobre pripravná, zbrane budeme naďalej vyvíjať

Putin ďalej ocenil pripravenosť ruskej armády na boj a uviedol, že Rusko bude pokračovať vo vývoji nových zbraní. "Aj ďalej budeme vyvíjať perspektívne zbraňové systémy, vrátane nadzvukových... a rozširovať využívanie pokročilých digitálnych technológií a prvkov umelej inteligencie," uviedol šéf Kremľa

Viac o téme: Rokovanie RuskoVladimir PutinUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu