Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Bývalý prezident USA vystrúhal poklonu Putinovi: Aké je to šikovné! Jeho kroky sú geniálne

Bývalý americký prezident Donald Trump
Bývalý americký prezident Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Gray, File)

WASHINGTON - Za "dôvtipné" a "geniálne" označil v utorok bývalý americký prezident Donald Trump kroky šéfa Kremľa Vladimira Putina voči Ukrajine. Informácia pochádza zo správy webového portálu Business Insider.

Trump v diskusnej relácii "Clay Travis and Buck Sexton Show" povedal, že Putinovo uznanie nezávislosti separatistických republík na východe Ukrajiny bol šikovný ťah. "Putin vyhlási veľkú časť Ukrajiny za nezávislú. To je úžasné... A ja hovorím: Aké to je šikovné? A on tam príde a bude robiť mierotvorcu," doplnil Trump.

Putina som mal rád, on mal rád aj mňa

Podľa Business Insider exprezident v relácii nepodložene tvrdil, že dôvod, prečo sa ruský prezident rozhodol napadnúť Ukrajinu teraz, a nie počas jeho vlády, je ten, že mal lepší vzťah s Putinom než súčasný prezident USA Joe Biden.

"Putina som poznal veľmi dobre. Vychádzal som s ním výborne. Mal ma rád. Mal som ho rád," uviedol Trump.

Takú silu by sme mali použiť aj my

Okrem iného povedal, že USA by mali na zaistenie bezpečnosti americko-mexickej hranice použiť vojenskú silu podobnú tej, ktorú používa Rusko.

"To by sme mohli použiť na našej južnej hranici. To je najsilnejšia mierová sila, akú som kedy videl. Bolo tam viac armádnych tankov, ako som kedy videl," uviedol Trump.

Viac o téme: RuskoUSADonald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu