Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zeman sa ide súdiť! Žaloba na lekárku za výroky o jeho zdravotnom stave: Chcel milión korún aj ospravedlnenie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR - Martin Baumann)

PRAHA - Kancelária českého prezidenta Miloša Zemana podala žalobu na lekárku Džamilu Stehlíkovú pre jej výroky o Zemanovom zdravotnom stave. Prezidentov právny zástupca Marek Nespala to povedal v rozhovore pre spravodajský server iDNES.cz, ktorý bol zverejnený v nedeľu.

Predžalobnú výzvu zaslal Pražský hrad ešte koncom januára, približuje server Novinky.cz. Hrad vo výzve žiadal od Stehlíkovej odškodné vo výške milión korún, ktoré má zaslať Fondu ohrozených detí. Lekárka sa má zároveň Zemanovi ospravedlniť a poskytnúť zoznam ľudí, ktorí jej mali vyzradiť údajné informácie o prezidentovom zdravotnom stave.

Zeman sa ide súdiť!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

Psychiatrička a bývalá ministerka pre ľudské práva Džamila Stehlíková však uviedla, že sa nemieni ospravedlniť. Stehlíková vlani v októbri, keď bol Zeman hospitalizovaný, napríklad tvrdila, že jeho zdravotný stav súvisí s alkoholickou cirhózou pečene a že možno trpí abstinenčnými príznakmi v dôsledku vynechania alkoholu.

Nespala tvrdí, že Stehlíková si tieto informácie buď vymyslela, alebo ju niekto oklamal. Žaloba sa podľa právnika týka konkrétnych výrokov. "Samotná doktorka Stehlíková povedala, že nie je gastroenterologička, že sa vyjadruje vzhľadom na svoju tridsaťpäťročnú prax psychiatričky, odbornej špecializovanej lekárky," dodal Nespala. 

Zeman sa ide súdiť!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Pražský hrad - Kancelář prezidenta republiky)

Zeman bol vlani viac ako mesiac hospitalizovaný v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe. Dôvodom boli ťažkosti spôsobené bližšie nešpecifikovaným ochorením. Chirurg Pavel Pafko, ktorý bol v tom čase členom prezidentovho lekárskeho konzília, tiež naznačil, že išlo o cirhózu pečené, pripomínajú Novinky.

Viac o téme: ŽalobaMiloš ZemanDžamila Stehlíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu