Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Vodič Tesly zaznamenal na kameru podivný úkaz: Také niečo sa stane raz za život

(Zdroj: Twitter/Idiot Collie Hybrid)

NORTH EVINGTON - Užívateľ Twitteru zachytil úplnou náhodou jedinečný objekt, ktorý sa zbjavil na oblohe minulú sobotu v noci, kedy bolo nad Veľkou Britániou nahlásených viac podobných udalostí. Úkaz odfotografovaný z East Park Road v North Evington však patrí k najdiskutabilnejším amatérskym záberom.

V oblasti severne od Wakefieldu v anglickom grófstve West Yorkshire bolo uplynulú sobotu okolo 19:00 zaznamenaných viac ako sto prípadov meteoritov. Podobné úkazy zaregistrovali aj obyvatelia  Severného Walesa a Škótska. Príspevok zachytávajúci žiariaci objekt na oblohe zdieľal aj užívateľ Twitteru SydneyEggbert počas jazdy autom. "Zachytil som to včera večer na svojej Teslacam, keď som išiel na sever po M6 neďaleko Birminghamu," priblížil. 

Množia sa však pochybnosti, ktoré poukazujú na to, že jav by mohol byť výsledkom odrazu z neďalekého pouličného osvetlenia, prípadne mohlo ísť o horiaci meteor. Kvalitnejšie fotografie úkazu zverejnila na sociálnej sieti spoločnosť UK Meteor Network s komentárom: "Ohnivá guľa bola sporadického typu so zaujímavou obežnou dráhou, v perihéliu sa nachádza vo vnútri obežnej dráhy Merkúra." Meteorit nakoniec nedopadol na Zem; podľa odborníkov pri vstupe do zemskej atmosféry zanechal zelenú a modrú stopu.

Viac o téme: Meteorit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu