Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

VIDEO Mladík sa chcel pokochať krásnou panorámou hôr: Nasledovala rýchla smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FLATIRON PEAK - Mladý Američan neodhadol mieru nebezpečenstva, keď si chcel spraviť selfie na okraji vysokého kopca v Arizone. Z výhľadu bol unesený a nebral do úvahy možné následky. Postavil sa na úplný okraj a zdvihol mobil. Namiesto fotky nasledovalo niečo strašné.

Dvadsaťjedenročný Richard Jacobson sa minulý týždeň vybral na výlet do Arizony, no domov sa už nikdy nevrátil. Jeho telo našiel turista 24. januára neďaleko Flariton Peak v Národnom parku Lost Dutchman. Vyšetrovanie na mieste činu odhalilo, že mladík sa pošmykol z okraja útesu, keď sa pokúšal spraviť si selfie s úžasnou panorámou hôr. Správu priniesla televízna stanica Fox 10. 

V Tatrách zomreli traja poľskí turisti zbytočne: Chyba sprievodcu! Záchranári zverejnili ANALÝZU

"Pošmykol sa a spadol. Počas vyšetrovania sme neobjavili žiadne známky toho, že by malo ísť o vraždu. Obeť nebola pod vplyvom alkoholu ani iných omamných látok. Bola to nehoda, ktorá sa skončila veľkou tragédiou," uviedol seržant Doug Peoble v policajnej správe. Richardov kamarát Andrew Thomas, ktorý s ním cestoval na hory, povedal, že telo našli 215 metrov pod lokalitou, kde sa utáborili. 

Národný park na svojom webe informoval, že v oblasti bolo niekoľko zosuvov pôdy. Jeden turista sa dokonca vyjadril, že chodník pozdĺž Apache Junction, kde došlo k nešťastiu, je takmer neschodný a len pre "silné povahy". Andrew je zo smrti kamaráta zdrvený. "Richard bol veľmi dobrý priateľ. S každým sa snažil vychádzať a v kolektíve bol obľúbený. Bolí nás, že sme prišli o takého človeka. Bol stále v prírode. Zomrel v prostredí, ktoré miloval najviac na svete." 

Viac o téme: TragédiaArizonaSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu