Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS USA prekonali vlastný svetový rekord v počte nových prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - V Spojených štátoch zaznamenali v pondelok 1,34 milióna nových prípadov infekcie koronavírusom. Ide o nový svetový rekord. Predchádzajúci rekord dosiahli taktiež USA, a to presne pred týždňom. Najnovšie maximum je o 300.000 prípadov vyššie než predchádzajúca hodnota. Informácia pochádza z údajov zverejnených televíziou NBC.

Televízia zároveň pripomína, že denné prírastky nakazených bývajú v USA obzvlášť vysoké najmä v pondelok, keďže viacero štátov nezverejňuje aktuálne údaje počas víkendov. Toto vysoké číslo však naznačuje šírenie vysokonákazlivého variantu omikron, dodáva NBC. Sedemdňový priemer nových prípadov dosiahol v pondelok doterajšie maximum v celých USA a tiež v 24 federálnych štátoch. Od začiatku pandémie evidujú v USA dovedna 61,5 milióna prípadov nákazy koronavírusom.

Pribúda aj počet hospitalizovaných 

V USA zároveň rastie aj počet hospitalizácií s covidom, a to predovšetkým na Stredozápade a v Stredoatlantickom regióne. Počet pacientov v nemocniciach stúpol za uplynulé dva týždne najmä v Louisiane (o 341 percent) a Floride (o 277 percent). V prepočte na počet obyvateľov majú najviac hospitalizovaných covidových pacientov v hlavnom meste krajiny a potom v New Jersey, New Yorku a Ohiu.

Prevláda variant omikron

V súvislosti s omikronom hlásia nemocnice aj rastúci trend pozitívne testovaných pacientov, ktorých prijali pre iné ochorenia. Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odhaduje, že nákaza omikronom v súčasnosti predstavuje 95 percent všetkých nových prípadov infekcie koronavírusom v USA.

Viac o téme: RekordUSAKoronavírusNové prípady. covid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu