Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rakúsky kancelár Nehammer mal pozitívny test na KORONAVÍRUS: Zostáva v izolácii

Karl Nehammer
Karl Nehammer (Zdroj: SITA/AP Photo/Lisa Leutner)

VIEDEŇ - Rakúsky spolkový kancelár Karl Nehammer mal v piatok pozitívny test na koronavírus, uviedol jeho úrad. Nehammer nemá podľa oznámenia žiadne príznaky a svoje pracovné povinnosti vykonáva z domu. Kancelár je zaočkovaný tromi dávkami vakcíny. Informovala o tom agentúra APA.

"Nie je žiadny dôvod robiť si starosti, mám sa dobre," povedal Nehammer vo vyhlásení. Obyvateľov krajiny vyzval, aby sa dali zaočkovať a aby prijali aj posilňujúcu dávku vakcíny. Tá podľa spolkového kancelára pred závažným priebehom ochorenia COVID-19 chráni s "vyššou pravdepodobnosťou".

Kancelár je v domácej izolácii

To, či sa Nehammer nakazil koronavírusovým variantom omikron, nie je podľa jeho hovorcu známe, píše APA. Nakaziť sa mohol v stredu od jedného z členov svojho tímu bezpečnostných poradcov. Pozitívny výsledok poradcovho testu bol známy v piatok. Nehammer následne absolvoval PCR test. Nákazu uňho potvrdil aj opakovaný test. Kancelár je v súčasnosti v domácej izolácii a svoje pracovné povinnosti vykonáva prostredníctvom telefónu a videokonferencií. Jeho manželka a deti mali v piatok negatívny test.

Viac o téme: Test KancelárRakúskoPozitívnyKoronavírusKarl Nehammer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu