Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

USA zaznamenali nový rekord potvrdených infekcií KORONAVÍRUSOM

Oddelenie JIS Zobraziť galériu (3)
Oddelenie JIS (Zdroj: TASR/AP Photo/Daniel Cole)

WASHINGTON – Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom v Spojených štátoch dosiahol nový vrchol, oznámilo vo štvrtok americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC).

CDC eviduje za uplynulých sedem dní v priemere 316.000 nových infekcií denne. Podľa centra to zodpovedá incidencii takmer 700 prípadov na 100.000 obyvateľov, informovala v piatok agentúra DPA. Počas veľkej vlny pandémie vlani v decembri a v januári tohto roku vzrástol sedemdňový priemer nových prípadov nákazy "len" na úroveň okolo 250.000 za deň, vyplýva z údajov CDC.

Oddelenie JIS
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP/Daniel Cole)

Túto stredu USA hlásili rekordný denný nárast takmer 490.000 nových prípadov. Ich počet v krajine sa začal rýchlo zvyšovať krátko pred Vianocami. Zdravotnícki predstavitelia to pripisujú mimoriadne nákazlivému koronavírusovému variantu omikron, hoci v niektorých častiach Spojených štátov naďalej významnú časť infekcií spôsobuje variant delta.

Oddelenie JIS
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Daniel Cole)

Počet ľudí s covidom v Spojených štátoch, ktorí potrebujú nemocničnú liečbu, je výrazne nižší než v lete počas "delta vlny" alebo vlaňajšej zimy, dodáva DPA. Podľa CDC je v súčasnosti hospitalizovaných okolo 76.000 týchto pacientov. V januári, keď bola miera zaočkovanosti ešte veľmi nízka, ich bolo približne 125.000. V USA dosiaľ plne zaočkovali 62 percent z 330 miliónov obyvateľov. Len tretina populácie krajiny dostala aj posilňujúcu dávku.

Viac o téme: RekordPrípadyUSAKoronavírusOmikron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu