Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Rakúska vláda zvažuje lockdown pre nezaočkované osoby

Alexander Schallenberg
Alexander Schallenberg (Zdroj: SITA/AP Photo/Lisa Leutner)

VIEDEŇ - Rakúska vláda vo štvrtok oznámila, že podniká kroky smerom k zavedeniu lockdownu pre osoby, ktoré nie sú zaočkované proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA.

"Už teraz je jasné, že táto zima a Vianoce budú pre nezaočkovaných nepohodlné," povedal rakúsky kancelár Alexander Schallenberg. Zavedenie týchto obmedzení pre nezaočkovaných môže byť počas aktuálnej štvrtej vlny koronavírusu podľa jeho slov "otázkou dní". V Rakúsku je v súčasnosti plne zaočkovaných 65 percent obyvateľov, čo Schallenberg označil za "hanebne málo" a Rakúšanov opätovne vyzval, aby sa dali zaočkovať.

Lockdown pre nezaočkované osoby od pondelka (15. novembra) ako prvá zavedie spolková krajina Horné Rakúsko. Oznámil to hornorakúsky hajtman Thomas Stelzer, ktorý situáciu v tejto spolkovej krajine označil za "dramatickú". Toto opatrenie však musí odsúhlasiť rakúska vláda. Tá bude o tom spolu s regionálnymi vládami a expertmi o rokovať v piatok.

Situácia v nemocniciach sa zhoršuje

Rakúsko za posledných 24 hodín zaznamenalo 11.975 nových prípadov nákazy, píše DPA s odvolaním sa na úrady. Počet potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu na 100.000 obyvateľov za týždeň dosiahol 751, čo je trikrát viac ako v Nemecku. Situácia v rakúskych nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach sa zhoršuje a lekári a zdravotné sestry žiadajú prísnejšie opatrenia.

Viac o téme: VládaRakúskoKoronavírusLockdownNezaočkovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu