Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

K útoku na jeruzalemskú školu sa prihlásil Hamás

K útoku sa prihlásil Hamás.
K útoku sa prihlásil Hamás. (Zdroj: SITA)

GAZA - K štvrtkovému útoku na židovskú náboženskú školu v Jeruzaleme, pri ktorom prišli o život ôsmi študenti, sa v piatok prihlásilo teroristické hnutie Hamás, ktoré ovláda palestínske Pásmo Gazy.

Hnutie to vyhlásilo vo svojom rozhlasovom vysielaní. Útok bol podľa Hamásu odvetou za izraelské útoky na palestínskych územiach, ktoré si za osem dní vyžiadali viac než 130 obetí z radov Palestínčanov. Hamás vyzval obyvateľov Pásma Gazy, aby "oslávili víťazstvo v boji proti brutálnemu nepriateľovi".

V budove židovského seminára Merkaz Harav v prevažne židovskej časti západného Jeruzalema začal vo štvrtok útočník strieľať z automatickej zbrane na študentov zhromaždených v jedálni. Izraelská polícia zadržala viac ako desiatku príbuzných a známych muža, ktorý je z tohto činu podozrivý, 25-ročného Aláa Hišáma Abú Dheíma. Jeho rodičia pre agentúru AFP uviedli, že medzi zadržanými bol aj jeho otec, ktorého však po niekoľkých hodinách prepustili na slobodu. Izraelská polícia identitu údajného páchateľa, ktorého po útoku zastrelili bezpečnostné sily, nepotvrdila.

Televízia libanonského teroristického hnutia Hizballáh v piatok ráno oznámila, že páchateľom jeruzalemského útoku bola doteraz neznáma skupina Falanga slobodných mužov Galiley - Skupina martýra Imáda Mugníju a martýrov Gazy. Mugníja bol popredným veliteľom Hizballáhu, ktorý zahynul 12. februára pri výbuchu bomby v sýrskom Damasku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu