Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Požiar v továrni na strelný prach: O život prišlo najmenej 16 ľudí, ďalší sú nezvestní

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MOSKVA - Pri požiari v továrni na výrobu strelného prachu v Riazanskej oblasti na juhu európskej časti Ruska zomrelo v piatok najmenej päť ľudí a ďalší utrpeli zranenia alebo sú nezvestní. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na ruské ministerstvo zdravotníctva a ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Informácie ruských úradov o počte ľudí, ktorí sa v čase požiaru v továrni nachádzali, ako aj o počte obetí a zranených sa rôznia. Podľa miestnych úradov sa v čase požiaru nachádzalo v továrni 17 ľudí. Ruské ministerstvo zdravotníctva hlási zatiaľ päť obetí, jedného hospitalizovaného a desať nezvestných. Ministerstvo pre mimoriadne situácie zase hlási sedem obetí a deväť nezvestných.

Požiar vypukol v sklade strelného prachu

"Predbežne pri požiari utrpeli 17 ľudia zranenia, z toho sedem zahynulo, jeden je hospitalizovaný a osud deviatich ostáva neznámy," uviedlo ministerstvo pre mimoriadne situácie. Podľa nemenovaného zdroja agentúry TASS sa však predpokladá, že osoby, ktoré sa záchranárom doposiaľ nepodarilo nájsť, pri požiare prišli o život.

Podľa doposiaľ dostupných informácií požiar vypukol v jednopodlažnej budove, v ktorej sa strelný prach skladoval. Samotná továreň je podľa miestnych úradov vzdialená asi dva kilometre od obývaných oblastí. Miestnemu obyvateľstvu však nehrozí nijaké nebezpečenstvo.

Príčinou požiaru mal byť výbuch

Nemenovaný zdroj pre agentúru TASS uviedol, že príčinou požiaru mal byť výbuch. "V dôsledku narušenia technologického procesu v závode na výrobu strelného prachu došlo k výbuchu a následnému požiaru," uviedol zdroj.

Počet obetí vzrástol na 16

Počet obetí piatkového výbuchu a následného požiaru v továrni na výrobu výbušnín v Riazanskej oblasti na juhu európskej časti Ruska vzrástol na 16. Jedna osoba je v kritickom stave, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo zdravotníctva.

"Podľa predbežných informácií do 11.33 h (miestneho času) pri incidente zahynulo 16 ľudí. Na mieste sa nachádzajú psychológovia aj zdravotnícke tímy," uviedol poradca ruského rezortu zdravotníctva Alexej Kuznecov. Kuznecov zároveň oznámil, že v súčasnosti zdravotníci prevážajú do nemocnice jedného zraneného, ktorý utrpel popáleniny na 80 percentách tela. Jeho stav sa hodnotí ako kritický.

Viac o téme: PožiarTováreňRuskoStrelný prach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu