Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Otec (†49) dvanástich detí zomrel na KORONAVÍRUS: Dôvod vyvoláva poriadne zúfalstvo!

Reed Hickson so svojou rodinou. Zobraziť galériu (2)
Reed Hickson so svojou rodinou. (Zdroj: GoFundMe)

TEXAS - „Najhoršia vec, ktorú som v živote musela urobiť, bolo prísť domov a povedať svojim deťom, že ich otec to nezvládol.“ Tieto slová pochádzajú od dvanásťnásobnej matky Giny Hicksonovej, ktorej manžel Reed († 49) zomrel na koronavírus. Texasan bojoval s nákazou už mesiac. Teraz tento boj prehral.

Ako informovalo niekoľko tamojších médií, Američanovi diagnostikovali koronavírus v auguste. Okrem neho boli infikovaní aj ďalší členovia rodiny, priebeh u detí bol však mierny.

Nie však u Reeda Hicksona, ktorého stav sa v priebehu týždňov zhoršoval. Štyridsaťdeväťročný muž  napokon skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici, kde mu jeho rodina chcela pomocou špeciálneho prístroja poskytnúť dodatočné okysličenie.

Objavil sa nový variant: Napriek očkovaniu sa KORONAVÍRUSOM nakazil domov dôchodcov

Jediná šanca ako zostať nažive

Pri takzvanej mimotelovej membránovej oxygenácii (ECMO), zjednodušene povedané, je kyslík dodávaný do ľudského tela tak, aby sa odľahčilo pľúcam, ktoré sú často oslabené koronavírusom.

Gina Hicksonová napísala na Facebook dojímavú výzvu: „Stále potrebujeme posteľ ECMO. Naozaj potrebujeme iba jednu vec, áno?“ Musela čeliť tvrdej realite, že to bola jediná šanca, ako jej manžel mohol zostať nažive.

FOTO Otec (†49) dvanástich
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Gettyimages)

Pandémia však mala za následok vysoké využitie týchto špeciálnych zariadení. A tak Reeda Hicksona nebolo možné pripojiť k jednému z prístrojov na záchranu života. Otec dvanástich detí zomrel 20. septembra.

Predpoveď expertov o tom, ako sa skončí pandémia KORONAVÍRUSU: Bude mať dva konce

Verejná zbierka

Pre pozostalých, manželku Ginu a deti Cayla, Masona, Leiah, Connora, Reecea, Lily, Morgana, Lancea, Chase, Hensley, Casena a Rykera bola odštartovaná verejná zbierka.

V nej sa uvádza: "Naše srdcia sú zlomené. To prázdno, ktoré táto rodina zažíva, sa nedá opísať." Doteraz sa vyzbieralo viac ako 76 000 dolárov. Peniaze majú byť použité na úhradu nákladov za hospitalizáciu v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu