Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ruský prezident v obklopení KORONAVÍRUSU: Desiatky ľudí v jeho okolí mali pozitívny test

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladmir Putin vo štvrtok uviedol, že predtým, než nastúpil do karantény, mali desiatky ľudí z jeho blízkeho okolia pozitívny test na koronavírus. Informuje o tom agentúra AFP.

"Ako viete, prípady koronavírusu sa objavili v mojom blízkom okolí. Nie len jeden alebo dvaja ľudia, ale niekoľko desiatok osôb," povedal Putin prostredníctvom videospojenia na schôdzke Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (CSTO), ktorá sa koná v tadžickej metropole Dušanbe. "Ako viete, žiaľ, musel som na poslednú chvíľu zrušiť moju návštevu Dušanbe," podotkol Putin.

Už je v karanténe

Ruský prezident už v utorok oznámil, že vzhľadom na prípady nákazy novým koronavírusom zaznamenané v jeho bezprostrednom okolí, sa preventívne odoberie do karantény. Zároveň sa dal otestovať na prítomnosť koronavírusu, avšak s negatívnym výsledkom. Vyjadril tiež presvedčenie, že ho voči vírusu ochráni ruská vakcína, ktorou je zaočkovaný.

Zaočkovaný Sputnikom

Šesťdesiatosemročný Putin koncom júna - po niekoľkých mesiacoch dohadov - informoval verejnosť, že je proti koronavírusu zaočkovaný vakcínou Sputnik V. Druhú dávku vakcíny dostal v apríli tohto roka. Rusko patrí medzi krajiny najviac postihnuté pandémiou koronavírusu a podľa prieskumu AFP má piaty najvyšší počet zaznamenaných prípadov. Krajina napriek dobrému prístupu k očkovacím látkam musí bojovať o udržanie nákazy pod kontrolou. Nezávislé prieskumy ukazujú, že väčšina Rusov sa neplánuje dať zaočkovať proti koronavírusu.

Viac o téme: PandémiaRuskoVladimir PutinKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu