Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rodičia sa súdili o dcéru: Výsledky testov DNA šokovali nielen otca, ale aj samotnú matku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LOGROÑO - Nemocnica v severošpanielskom Logroñe v roku 2002 zamenila dve novonarodené dievčatká. Že vyrastá v zlej rodine, zistilo jedna z dievčat až v dospievaní, keď podstúpilo test DNA. Po španielskom ministerstve zdravotníctva teraz požaduje za ujmu odškodné tri milióny eur. Na prípad upozornil miestny denník La Rioja.

"Išlo o ľudské zlyhanie a nepodarilo sa nám zistiť, kto je vinný," uviedla v reakcii na článok šéfka severošpanielského regiónu La Rioja, Sara Alba. "Vtedajšie systémy boli iné a neboli tak digitalizované ako dnes," dodala Alba uistila, že k podobnej chybe v súčasnosti už dôjsť nemôže.

Dievčatká sa narodili päť hodín po sebe v dnes už neexistujúcej nemocnici a obe boli kvôli podváhe umiestnené do inkubátorov. Tam s najväčšou pravdepodobnosťou došlo k zámene.

Genetička upozornila na očkovanie detí: Benefity naďalej prevládajú nad rizikami, pre TOTO zvážte vakcínu!

Dnes 19-ročnú dievčinu, ktorá ako prvá zistila, že nepatrí ani jednému zo svojich rodičov, vychovávala jej babička. V roku 2017 sa jej domnelá biologická matka súdila s otcom o starostlivosť a spor vyústil v test DNA, ktorý ukázal, že muž nie je otec dievčaťa. Ďalšia analýza ale ukázala, že geneticky spriaznená s ňou nie je ani matka. Dievča preto v rovnakom roku vyhľadalo pomoc právnikov, opisuje La Rioja.

Prípad zámeny novorodencov zažila v roku 2007 aj Česká republika. Vtedy polícia začala vyšetrovať prípad zámeny dvoch dievčatiek v třebíčskej pôrodnici, na ktorý sa prišlo až takmer po roku.

Viac o téme: DetiOdškodnéZámenaDNA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu