Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Tragédia v dovolenkovej destinácii: Autobus sa zrútil z cesty a dopadol na pláž

Autobus na ostrove Capri prerazil aj zábradlie. Zobraziť galériu (2)
Autobus na ostrove Capri prerazil aj zábradlie. (Zdroj: TASR/AP)

RÍM - Autobus verejnej dopravy na talianskom ostrove Capri vo štvrtok prerazil ochranné zábradlie na ceste a dopadol do oblasti plážového letoviska. Jeho vodič zomrel, viacero ďalších osôb utrpelo zranenia. Oznámili to hasiči a starosta mestečka Capri, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

Hasiči na Twitteri napísali, že v autobuse sa viezlo 11 ľudí. Vozidlo zišlo z cesty neďaleko obľúbenej turistickej oblasti ostrova s názvom Marina Grande. Ostrov Capri sa nachádza v Neapolskom zálive v regióne Kampánia v južnom Taliansku.

Veľké nešťastie! Autobus sa zrútil z cesty a dopadol na pláž: Vodič neprežil (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Starosta mestečka Capri Marino Lembo pre taliansku štátnu televíziu povedal, že vodič autobusu zomrel krátko po havárii. Vážne zranenia utrpeli štyria cestujúci, vrátane dieťaťa, ktoré vrtuľník previezol z ostrova do nemocnice v Neapole. Správu priniesli talianske médiá.

Menej závažné zranenia utrpelo niekoľko ďalších pasažierov, dodali talianske médiá. Štátna televízia uviedla, že autobus sa zrútil z cesty do hĺbky približne päť-šesť metrov. Autobus podľa dostupných informácií prerazil niekoľko stavieb a dopadol mimo miesta, kde sa slnili ľudia.

Autobus na ostrove Capri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Talianske médiá informovali, že niektorí návštevníci pláže po tom, ako začulo hlasné zvuky havárie, inštinktívne skočili do mora a ponorili sa, aby sa chránili. Starosta Capri podľa denníka La Repubblica povedal, že príčina nehody nie je zatiaľ známa.

Viac o téme: NehodaPlážAutobusCapri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu