Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V Česku sa pohli ľady: Lekárke za šírenie bludov o očkovaní hrozí osem rokov za mrežami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia obvinila zo šírenia poplašnej správy pražskú lekárku. Na internete aj v liste určenom niektorým verejným činiteľom okrem iného písala, že ľudia po očkovaní proti covidu-19 hromadne umierajú. Lekárke hrozí až osem rokov väzenia. Proti obvineniu zatiaľ nepodala sťažnosť, podľa servera novinky.cz sa to ale dá očakávať.

Bukovský, Blaha či Ruskov lekár Lipták... Falošné autority? Odborníci varujú: Neverte všetkému!

Obvinenou je šéfka pražskej súkromnej kliniky estetickej medicíny Iveta Křižová, ktorá sama seba označuje za praktickú lekárku, ktorá sa pohybuje "dvadsať rokov v prvej línii". "Trestné stíhanie sa začalo 14. júla pre zločin šírenia poplašnej správy. Ide celkovo o šesť skutkov, ktoré sa nesú v podobnom duchu. Teda zverejnenie rôznych tvrdení typu "zastavme vakcinačný holokaust" alebo príspevok o úmrtí polovice pacientov z domova dôchodcov," povedala Právu šéfka pražského štátneho zastupiteľstva Blanka Valsamisová. Za spomínaný zločin by lekárke hrozili maximálne dva roky vo väzení, keďže sa však odohral v čase núdzového stavu, sadzba sa zvyšuje na dva až osem rokov za mrežami. 

Profil lekárky je plný podobných príspevkov.
Zobraziť galériu (5)
Profil lekárky je plný podobných príspevkov.  (Zdroj: FB/Iveta Křížová)

Aktívna na sociálnej sieti

Krížová dáva často najavo svoj odpor k očkovaniu na Facebooku. Tam zverejnila aj príspevok o "hromadných úmrtiach po vakcinácii" v Ostrave. Keďže k ničomu takému nedošlo, šéfredaktor webu manipulatori.cz, ktorý sa snaží vyvracať dezinformácie, podal vo februári na lekárku trestné oznámenie. Po ôsmich mesiacoch nakoniec padlo obvinenie za šírenie poplašnej správy.

KORONAVÍRUS V Česku sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Iveta Křížová)

Otvorené listy o genocíde

Lekárka napísala aj otvorený list českému poslancovi Lubomírovi Volnému s rovnakou témou hromadných úmrtí po očkovaní a taktiež v ňom uviedla, že údajná pandémia je vykonštruovaná. Trestné stíhanie by sa malo týkať aj listu, ktorý poslala na Najvyššie štátne zastupiteľstvo, šéfovi Českej lekárskej komory, vtedajšej hlavnej hygieničke a aj starostovi Jindřichovho Hradca. Nazvala ho "Zastavme vakcinačný holokaust - píšte starostom a riaditeľom nemocníc". Uvádza v ňom, že "vakcinácia proti Covidu 19 sú pokusy na ľuďoch". Tvrdila, že kriminálna polícia sa už zaoberá prípadmi hromadných úmrtí po očkovaní a žiadala zastavenie "vakcinačnej genocídy a zločinov proti ľudskosti."

KORONAVÍRUS V Česku sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Iveta Křížová)

Konšpirátori v Česku

Podľa šéfa webu manipulatori.cz Jana Cempera patrí Iveta Křížová medzi zhruba päťdesiat najväčších konšpirátorov v Česku. Šíri konšpirácie o rôznych sektách, satanistoch, ale napríklad aj o americkom exprezidentovi Trumpovi. Je to podľa neho skupina približne päťdesiatich fanatikov, ktorí stále niekde demonštrujú a ich videá sú často smiešne. V prípade Křížovej je horšie to, že ide o lekárku. Navyše má na svojom profile na sociálnej sieti hojný počet podporovateľov.

KORONAVÍRUS V Česku sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Iveta Křížová)

Viac o téme: LekárkaČeskoOčkovanieVakcináciaObvinenie Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu