Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tehotná žena odmietla OČKOVANIE: Nakazila sa KORONAVÍRUSOM! Zomrela spolu s dieťatkom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

JERUZALEM - Nosila pod srdcom dieťa a odmietla sa dať zaočkovať proti koronavírusu - obavy 32-ročnej ženy z vedľajších účinkov boli príliš veľké. Budúca matka zomrela na koronavírus. Jej dieťa tiež neprežilo. Tragický prípad sa stal už vo februári.

Vedecké štúdie preukázali, že infekcia koronavírusom predstavuje veľké nebezpečenstvo nielen pre budúcu matku, ale aj pre nenarodené dieťa. Ak dôjde k infikovaniu tehotnej ženy Sars-CoV-2, štúdie ukazujú, že riziko predčasného pôrodu je o 80 percent vyššie ako u zdravých tehotných žien. Ani všetky tieto argumenty nepomohli k tomu, aby sa tehotná žena z Izraela dala zaočkovať: Osnat Ben Shitritová podľa denníka The Times of Israel kategoricky odmietla očkovanie proti koronavírusu. Bola vždy zdravá a nemala žiadne predchádzajúce choroby - osud však mal iné plány.

Mnohí ľudia majú z toho strach: Môžu komáre prenášať KORONAVÍRUS?

Bála sa vedľajších účinkov

Osnat Ben Shitritová sa obávala, ako v rozhovoroch prezradili jej príbuzní, že vakcína môže poškodiť jej nenarodené dieťa. Potom sa však stalo čosi nečakané. Osnat Ben Shitritovbá sa nakazila koronavírusom a priebeh ochorenia bol vážny. Aj keď sa stav budúcej matky niekoľko dní zhoršoval, odmietla ísť na ošetrenie do nemocnice.

Tehotná žena odmietla OČKOVANIE:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zomrela matka aj dieťa

Keď bola žena, ktorá už porodila štyri deti, nakoniec prijatá do jeruzalemskej nemocnice Hadassah, bolo už neskoro. Lekárom sa nepodarilo zachrániť chorú matku ani jej nenarodené dieťa. Osnat Ben Shitritová zomrela v nemocnici, kde lekári bojovali o jej život štyri dni. Aj keď bol plod privedený na svet cisárskym rezom v 30. týždni tehotenstva a bol testovaný negatívne na Sars-CoV-2, napriek tomu bol po pôrode v kritickom stave a neprežil.

Je očkovanie proti KORONAVÍRUSU počas dojčenia bezpečné? Experti povedali, čo si o tom myslia

Lekári varujú tehotné ženy pred koronavírusom

„Choďte sa dať zaočkovať, už nečakajte,“ apelovala po smrti svojej dcéry Ronit Sianni, matka zosnulej tehotnej ženy. "Nie je to hra. Je to otázka života a smrti." Prípad Isnary Ben Shitritovej je tiež varovným príkladom pre lekárov v Izraeli: Prípad mladej tehotnej ženy ukazuje, aké veľké riziko predstavuje koronavírus, najmä pre tehotné ženy a nenarodené deti.

Viac o téme: PlodMatkaSmrťTehotenstvo IzraelKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu