Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Discovery odmieta zmenu mediálneho zákona v Poľsku: Vláda tým chce zamedziť šíreniu ruského vplyvu

Poľský premiér Mateusz Morawiecki
Poľský premiér Mateusz Morawiecki (Zdroj: SITA/AP Photo/Olivier Matthys, Pool)

VARŠAVA - Americká mediálna spoločnosť Discovery sa chce brániť proti návrhu zákona o médiách v Poľsku. Informovala o tom v noci na utorok agentúra Reuters. Pod americký koncern patrí najsledovanejšia poľská spravodajská televízia TVN24. Tá by mohla po prijatí zákona prísť o licenciu.

Vedenie americkej mediálnej spoločnosti vo vyhlásení upozornilo, že svoje investície v Poľsku bude pred poľskými regulačnými úradmi dôsledne brániť. "Discovery je na stanicu TVN hrdá a je hlboko odhodlaná podporovať jej pozíciu poprednej poľskej nezávislej televíznej stanice," uviedla spoločnosť vo vyhlásení zverejnenom na internetových stránkach TVN24, z ktorého citoval Reuters.

Návrh zmeny mediálneho zákona z dielne vládnucej strany Právo a spravodlivosť (PiS) má znemožniť, aby boli poľské médiá vlastnené subjektami, ktoré sídlia mimo Európskej únie. Podľa Varšavy to má zamedziť šíreniu ruského vplyvu. Poľský premiér Mateusz Morawiecki vyhlásil, že Poľsko "musí mať nástroj, ktorým môže zabrániť prevzatiu mediálnych podnikov zvonka". Podľa opozície má však novela "zlikvidovať" televíziu TVN, ktorá je kritická voči vláde.

Viac o téme: Mediálny zákonPoľskoDiscovery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu