Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hororový útok nožom na letisku v Nemecku: Páchateľ ušiel, zranená je jedna osoba

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DÜSSELDORF - Jedna osoba utrpela v utorok zranenia pri útoku nožom na letisku v nemeckom meste Düsseldorf. Páchateľa, ktorý je na úteku, hľadajú policajti, uviedla podľa agentúry DPA hovorkyňa spolkovej polície.

K činu došlo v odletovej zóne alebo v priestoroch pred ňou. Motív skutku je nateraz neznámy. Zranenú osobu momentálne prevážajú do nemocnice.

V noci na utorok prišiel o život v nemeckom meste Hof vodič poľského autobusu. Keď totiž zastal na tamojšej stanici, aby si urobil prestávku, niekoľko cestujúcich sa dostalo do potýčky so 43-ročným mužom. Ten napadol i samotného 63-ročného šoféra, ktorý podľahol ťažkým zraneniam.

V júni sa odohral tragický útok nožom aj v bavorskom meste Würzburg, pri ktorom 24-ročný Somálčan usmrtil tri ženy a ďalších sedem osôb zranil. Motívom bol podľa vyšetrovateľov islamistický extrémizmus.

Útoku predchádzal spor dvoch bezdomovcov

Pozadím utorňajšieho útoku nožom na letisku v nemeckom meste Düsseldorf bola hádka dvoch bezdomovcov. Informoval o tom denník Rheinische Post s odvolaním sa na hovorcu miestnej polície.

Skutok sa odohral na parkovisku pri letisku, spresnil hovorca düsseldorfskej polície Andre Hartwich. Dodal, že išlo o spor ohľadom nárokov bezdomovcov v danej oblasti. "Obe osoby sú nám menovite známe," dodal hovorca.

Pasažieri ani bezpečnosť leteckej prepravy nie je ohrozená a tento incident nemal dosah ani na vybavovanie cestujúcich, uistil Hartwich.

Viac o téme: LetiskoPáchateľPolícia útok Düsseldorf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu