Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Tornádo zabilo tehotnú Slovenku (†33): Toto je päť obetí, ktoré usmrtil ničivý živel v Česku!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: LinkedIn Martina C, HZS, Twitter/Oscar)

PRAHA - Búrky s krúpami a tornádom zničili v noci zo štvrtka na piatok na Břeclavsku a Hodonínsku približne 1200 domov a vyžiadali si päť životov. Dve desiatky zranených stále zostávajú v nemocničnej starostlivosti. Medzi obeťami je aj tehotná Slovenka Martina, dcéra známeho hudobníka či mladík, ktorého zabila lampa. Ďalší zosnulý muž napríklad prišiel do oblasti na predĺžený víkend.

MIMORIADNE Žena v Česku zachytila tornádo na neuveriteľnom VIDEU: Nakrútila, ako sa vrhlo na jej dom!

1. Tehotná Slovenka Martina 

Prvou oficiálne potvrdou obeťou tornáda bola práve Slovenka Martina, pôvodom z Prešova, momentálne bývajúca v českej obci Lužice, ktorá patrí medzi miesta najviac zasiahnuté živlom. Informáciou o úmrtí našej občianky potvrdilo aj ministerstvo zahraničných vecí a rodine vyjadrilo sústrasť.

"Podľa našich zistení bola mladá žena, ktorá zahynula pod kovovou konštrukciou, pôvodom Prešovčanka, žijúca v Českej republike. Jej ešte nenarodené bábätko náraz kovovej konštrukcie tiež neprežilo. Martina bola dcérou známeho hudobníka, Františka Cmara zo skupiny Mloci," informoval na svojej stránke prešovský Korzár.

Podľa životopisu zverejného na internete Martina vyštudovala program Britské a americké štúdia na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po škole istý čas pracovala ako lektorka anglického jazyka, potom pôsobila v organizácii British Council ako hlavný invigilátor a ako web content publisher pre britskú spoločnosť v Brne.

Prvé hodiny po zničujúcom tornáde v Česku: Až nový deň odhalil obludné rozmery spúšte! (Zdroj: HZS JMK)

2. Muž (†64) z časti Pánov v Hodoníne

Starší muž zomrel podľa českého Blesku v zrútenom domčeku, bývalej hájovni. "Otec sa tu pritom veľa nadrel, renovoval ho, tak sa tešil na dôchodok, ako si to tu užije. Je to strašne smutné," povedal syn zosnulého Ondřej (42).

"Bol to môj strýko, brat mojej mamičky, tá je z toho samozrejme v úplnom šoku, je na tom veľmi zle. Zažil som veľa, pôsobil som na mnohých miestach vo svete, ale toto je proste niečo neskutočné, nenachádzam slová," smútil aj synovec Ivo.

FOTO Tornádo zabilo tehotnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FOTO TASR - Vladimír Miček)

3. Vinár Jan z Moravskej Novej Vsi

Blesku úmrtie muža, presláveného okrem iného svojimi cabernetmi, potvrdili dva nezávislé zdroje z obce. "Je to taká hrôza, že si to ani nechcem pripomínať alebo o tom hovoriť," povedala žena zo susedstva.

FOTO Tornádo zabilo tehotnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR - Vladimír Miček)

4. 21-ročný mladík

Tornádo si vyžiadalo aj život iba 21-ročného mladíka, ktorého počas vyčíňania tornáda zasiahla letiaca lampa. Zomrel po prevoze do brnianskej nemocnice.

Strašidelný pohľad na tornádom zničenú obec: Zábery ako z vojnovej zóny (Zdroj: HZS Libereckého kraja)

5. Muž prišiel na predĺžený víkend

Zatiaľ poslednou známou obeťou je muž, ktorý prišiel na Slovácko z valašského Rožnova pod Radhoštěm a chcel tu stráviť predĺžený víkend.

Viac o téme: ObeteČeskoTornád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu