Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rodinná tragédia: Táto nepozornosť stála chlapčeka (†1) život! Vypadol z okna a zomrel

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOHUMÍN - Chlapček, ktorý ešte nemal ani dva roky, vypadol v piatok z okna na prvom poschodí domu v českom Bohumíne na Karvinsku a utrpel veľmi vážne zranenia. Oznámila to policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková. Policajná hovorkyňa potvrdila, že dieťa neskôr zomrelo v nemocnici.

Hrôzostrašné VIDEO z pádu lanovky v Taliansku: K cieľu im chýbalo pár metrov! Sekundy pred tragédiou

Nešťastie sa stalo po 15.00 h. Chlapček zrejme vyliezol na stoličku pri otvorenom okne. Okolnosti nešťastia polícia vyšetruje. "Dychová skúška na alkohol bola u rodičov negatívna," povedala Jiroušková.

Na mieste zasahovala posádka rýchlej zdravotníckej pomoci z blízkeho stanovišťa a aj vrtuľník z Ostravy. "Prvý tím bol u pacienta do štyroch minút od prijatia výzvy na zásah. Chlapec vo veku necelých dvoch rokov utrpel pri páde vážne poranenia a jeho vedomie sa zhoršovalo. Zasahujúci lekár preto musel vykonať intubáciu dýchacích ciest a previesť dieťa na prístrojom riadené dýchanie," uviedol hovorca krajskej zdravotníckej záchrannej služby Lukáš Humpl. Vrtuľník transportoval dieťa do nemocnice v Ostrave. Chlapec však napriek všetkej snahe zdravotníkov utrpeným zraneniam podľahol.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Počas posledných dvoch dní vypadli dve deti tiež z okien domov v Plzenskom kraji. Podľa nepotvrdených informácií v sobotu spadlo veľmi malé dieťa zo 7 metrovej výšky. Záchranári dieťa ošetrili a previezli do nemocnice. V piatok v Plzni vypadlo z okna asi v pätnásťmetrovej výške zhruba desaťmesačného dieťa. Jeho pád zabrzdil ker a dieťaťu sa zrejme nič vážnejšie nestalo.

Viac o téme: ChlapecKatastrofaPádúmrtie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu