Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vražda, ktorá šokovala Grécko: Všetko je inak! Pilot chcel smrť manželky (†20) hodiť na lupičov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

ATÉNY - Grécky pilot obžalovaný z vraždy svojej britskej manželky a následného predstierania lúpežného prepadnutia sa v utorok postavil pred súd v Aténach. V prípade dokázania viny mu hrozí doživotie, informuje tlačová agentúra AP.

Grécko šokovala brutálna vražda Britky (†20): Lupiči ju zabili pred očami jej ani nie ročnej dcérky

Pilot vrtuľníka a letový inštruktor Babis Anagnostopulos (33) predstúpil pred súd v nepriestrelnej veste obklopený množstvom policajtov. Po viac než päťhodinovom výsluchu ho odviedli do väzby, kde bude čakať na začiatok procesu. Čelí obvineniam z vraždy svojej 20-ročnej britskej manželky Caroline Crouchovej, ktorá 11. mája zomrela na následky udusenia v ich spoločnom dome na okraji Atén.

Pilot polícii tvrdil, že do ich domu v noci vnikli ozbrojení lupiči a spolu s manželkou ich zviazali, kým ich takmer ročné dieťa spalo. Anagnostopulos tvrdil, že vlamači ženu zabili a následne ušli s finančnou hotovosťou. Vyšetrovatelia po príchode na miesto našli aj psa rodiny zaškrteného vlastnou vôdzkou, pričom pilot tvrdil, že ho usmrtili vlamači, aby neštekal.

Vražda, ktorá šokovala Grécko:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Údajný brutálny útok šokoval Grécko a úrady vypísali odmenu 300.000 eur za informácie vedúce k odhaleniu zločinu. Prípadu sa venovali aj britské médiá, keďže obeť mala okrem gréckeho aj britské občianstvo. Nezrovnalosti vo výpovediach Anagnostopulosa sa napokon vyšetrovateľom podarilo rozlúštiť pomocou smart-hodiniek, ktoré mala Crouchová v čase vraždy na zápästí, píše AP.

Pilot sa napokon priznal, že svoju manželku udusil, pretože sa ho údajne chystala spolu s dieťaťom opustiť, a vlámanie iba predstieral. Teraz čelí obžalobe z vraždy a týrania zvierat, ako aj z poskytnutia nepravdivej výpovede o údajnom prepade. V prípade dokázania viny mu hrozí doživotné väzenie, kým o osude dieťaťa bude rozhodovať prokuratúra.

Viac o téme: PilotVraždaSúd Grécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu