Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda v Pakistane: Zahynulo najmenej 20 ľudí a ďalší sa zranili

Nehoda v Pakistane
Nehoda v Pakistane (Zdroj: Twitter / Arab News Pakistan)

KVÉTA - Najmenej 20 ľudí zahynulo a 50 sa zranilo pri nehode autobusu, ku ktorej došlo v noci na piatok na juhozápade Pakistanu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Nehoda sa odohrala v oblasti Chuzdár na východe provincie Balúčistán. Zranených previezli do civilných aj vojenských nemocníc. Viacerí z nich sú v kritickom stave. Autobus viezol moslimských veriacich, ktorí sa vracali do susednej provincie Sindh z návštevy súfijskej svätyne.

Vodič autobusu - zrejme pre vysokú rýchlosť - stratil v ostrej zákrute kontrolu nad vozidlom, ktoré sa následne prevrátilo a zrútilo sa do rokliny. Podľa vyjadrení preživších vodič nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu a počúval počas jazdy hudbu. Cestujúci ho údajne opakovane žiadali, aby dával lepší pozor.

Autobus bol v čase nehody plný ľudí a časť pútnikov sedela aj na streche. Zranenia rôzneho charakteru utrpeli všetci cestujúci vrátane vodiča. Smrteľné dopravné nehody sú v Pakistane pomerne bežné z dôvodu zlého stavu cestnej infraštruktúry a nedodržiavania pravidiel cestnej premávky.

Viac o téme: NehodaAutobusObeteZraneníPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu