Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Namiesto pohryznutia pichnutie: VIDEO Rumunov očkujú na Drakulovom hrade, prečo práve tam?

Rumuni sa očkujú aj na Drakulovom hrade. Zobraziť galériu (4)
Rumuni sa očkujú aj na Drakulovom hrade. (Zdroj: Profimedia)

BUKUREŠŤ - S cieľom podnietiť vakcinačnú kampaň v Rumunsku prišli úrady s niečím neobvyklým. Tým, ktorí sa chcú zaočkovať, je podaná vakcína proti koronavírusu na Drakulovom hrade Bran.

Očkovanie proti koronavírusu sa odohráva pred strašidelnou kulisou. Aby rumunské úrady dostali čo najviac ľudí na očkovanie proti koronavírusu, vymýšľajú všeličo. Vakcínu si môžu návštevníci nechať podať aj na Drakulovom hrade Bran. Pred hradom v Karpatoch stáli cez víkend stovky ľudí v rade.

KORONAVÍRUS Znepokojivá správa: Táto vakcína môže spôsobiť zrazeniny aj u starších žien

„Prišiel som sa pozrieť na hrad s rodinou a keď som uvidel oznámenie, vzal som všetku svoju odvahu a dal som sa zaočkovať,“ povedal 39-ročný Liviu Necula.

Rumuni sa očkujú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Osvedčenie pre „smelosť a zmysel pre zodpovednosť“

Tí, ktorí si trúfli ako Necula, dostali certifikát potvrdzujúci „odvahu a zmysel pre zodpovednosť“, ako aj bezplatnú prehliadku mučiarne. Kampaň je zameraná predovšetkým na turistov, ale aj na miestnych obyvateľov a zamestnancov hradu, uviedol marketingový riaditeľ Alexandru Priscu.

Rumuni sa očkujú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Hrad Bran sa bežne spája s rumunským kniežaťom Vladom Tepešom, ktorý bol tiež známy ako „The Impaler“ („napichovač“ na kôl) a žil v 15. storočí. V skutočnosti sa však pravdepodobne nikdy nezdržiaval na hrade Bran. Príbeh o grófovi inšpiroval írskeho autora Brama Stokera k napísaniu jeho upírskeho románu „Dracula“ z roku 1897.

Rumuni sa očkujú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Na podporu očkovacej kampane rumunské úrady zorganizovali aj 24-hodinové očkovacie maratóny v Národnej knižnici Rumunska v Bukurešti. Doteraz takmer 3,6 milióna z 19 miliónov Rumunov dostalo najmenej jednu dávku vakcíny.

Viac o téme: HradOčkovanieRumunskoDrakulaBranKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu