Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Scéna ako z hororu, rúcali sa budovy: Extrémne počasie si vyžiadalo niekoľko mŕtvych

(Zdroj: TASR/Song Chenglin / Xinhua cez AP)

PEKING - Jedenásť mŕtvych a 102 zranených si vyžiadala mohutná búrka, ktorá v noci na sobotu zasiahla mesto Nan-tchung vo východnej Číne. Pod náporom silného vetra sa rúcali budovy a padali stromy, opisuje agentúra AP.

Osemmiliónový Nan-tchung v provincii Ťiang-su, ležiaci neďaleko Šanghaja, bol jednou z najpostihnutejších oblastí výčinov počasia v delte rieky Jang-c'-ťiang, v dôsledku ktorých museli záchranári evakuovať až 3050 ľudí, spresňuje čínsky štátny denník Global Times.

Vietor s rýchlosťou 162 kilometrov za hodinu prevrátil jednu rybársku loď, z ktorej sa podarilo zachrániť dvoch námorníkov a deväť ďalších členov posádky zostalo nezvestných. V samotnom Nan-tchungu, meste na severnom brehu Jang-c'-ťiangu, sa medzitým obnovili dodávky elektriny a odstránili z ulíc vyvrátené stromy, poškodené vozidlá i sklo z porozbíjaných okien.

Miestne úrady na čínskej sociálnej sieti Weibo priblížili, že ľudí v búrke väčšinou zabili padajúce stromy a stĺpy elektrického vedenia, alebo ich prudký vietor odhodil do riečnych vôd píše agentúra AFP. Jang-c'-ťiang, Modrá rieka, je najdlhším eurázijským veľtokom a treťou najdlhšou riekou na svete.

Viac o téme: PočasieBudovyČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu