Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Testovaciu párty v Holandsku zrušili: Bola by to facka do tváre lekárov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BREDA - Mesto Breda zrušilo v pondelok povolenie zorganizovať "skúšobnú" párty s 10.000 účastníkmi. Malo ísť o súčasť pilotného programu, ktorého cieľom je nájsť najvhodnejší spôsob organizovania hromadných kultúrnych podujatí v čase koronavírusovej pandémie, píše agentúra DPA.

Podľa úradov v meste Breda, kde sa mala skúšobná párty v sobotu uskutočniť, nebolo možné zaručiť bezpečnosť jej účastníkov. Zrušenie podujatia žiadali lekári, zdravotnícki pracovníci či výskumníci. "Usporiadať párty s 10.000 účastníkmi 400 metrov od nemocnice s covidovými pacientmi, ktorá je na pokraji vyťaženia, je fackou do tváre pacientov a tamojšieho personálu," uviedli. Petícia, ktorú iniciovali lekári a zdravotnícki pracovníci, mala k pondelku viac ako 350.000 podpisov, píše DPA.

Program Fieldlab skúma možnosti uskutočňovania bezpečných podujatí napriek pandémii. Experiment je podľa servera stanice Deutsche Welle spoluorganizovaný holandskou vládou a sektorom zaoberajúcim sa usporadúvaním kultúrnych podujatí.

V rámci tohto programu sa doteraz uskutočnila konferencia, divadelné predstavenie, futbalový zápas a popový koncert. Návštevníci týchto podujatí sa museli preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus. Ich správanie bolo počas priebehu týchto hromadných akcií monitorované.

Viac o téme: Test PandémiaPárty Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu