Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

KORONAVÍRUS Taliansky premiér oznámil, že uvoľňovanie pandemických opatrení sa začne 26. apríla

Taliansky premiér Mario Draghi
Taliansky premiér Mario Draghi (Zdroj: SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino, pool)

RÍM - Taliansky premiér Mario Draghi v piatok oznámil, že uvoľňovanie pandemických opatrení v krajine sa začne 26. apríla.

"Vláda dnešným rozhodnutím úmyselne prevzala na seba riziko na základe zlepšujúcich sa údajov," povedal Draghi. Dodal však, že šírenie nákazy v Taliansku je stále vážne. Vláda sa podľa Draghiho zo začiatku snaží umožniť činnosti na otvorenom priestranstve. Reštaurácie v oblastiach s miernejším priebehom šírenia nákazy budú môcť prijímať hostí na otvorených terasách.

Súčasné opatrenia povoľujú reštauráciám a barom fungovať len prostredníctvom osobného odberu. V posledných týždňoch sa v súvislosti s obmedzeniami prevádzkovania reštaurácii uskutočnilo viacero protestov, pripomína DPA. Draghi takisto oznámil, že obmedzenia v oblasti cestovania v rámci krajiny budú v nasledujúcich týždňoch takisto zmiernené.

Taliansky železničný dopravca Trenitalia v piatok začal prevádzkovať spojenie medzi Milánom a Rímom, ktoré označil za "bezcovidové". Cestujúci sa musia preukázať negatívnym testom na koronavírus, ktorý nie je starší ako 48 hodín, a musia dodržiavať opatrenia stanovené dopravcom vrátane nosenia rúšok. Vlaky budú naplnené na 50 percent svojej kapacity. Taliansky minister zdravotníctva Roberto Speranza v piatok povedal, že vláda pracuje aj na znovuotvorení ďalších zariadení ako plavárne, telocvične a trhoviská. Taliansko vo štvrtok zaznamenalo 17.000 nových prípadov nákazy a 380 úmrtí za posledných 24 hodín, píše DPA.

Viac o téme: TalianskoMario DraghiKoronavírusPandemické opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu