Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO zachytilo nebezpečnú jazdu: Motorkár to dal na chrapúňa, vytlačený kamión nemal šancu

Šoférovi kamiónu sa našťastie nič nestalo. Zobraziť galériu (3)
Šoférovi kamiónu sa našťastie nič nestalo. (Zdroj: Polícia ČR)

VSETÍNSKO - Koncom marca sa na ceste v blízkosti českej obce Valašská Polanka na Vsetínsku prevrátil do priekopy kamión. Na vine však nebol jeho vodič, ktorý nedával pozor či dostal mikrospánok, ale motorkár so spolujazdkyňou, ktorí ho svojou nebezpečnosťou jazdou vytlačili mimo vozovku.

Polícia naháňala mladíka (20) na Fabii: VIDEO Po búračke vystúpil z auta a ukázal beh v papučiach!

K nehode podľa polície Zlínskeho kraja došlo v utorok 30. marca popoludní. Vodič motocykla Suzuki GSF so spolujazdkyňou v pravotočivej zákrute za odbočením k obci, kde je súvislá čiara, predbiehal nákladiak, čo rozhodne nemal robiť.

Motorkár predbiehal cez plnú čiaru, vodič nákladného auta nemal šancu (Zdroj: Polícia ČR)

"Keď bol na úrovni ľavého boku nákladného vozidla s návesom, uvidel v protismere vozidlo zn. Audi, ktorého vodič bol nútený zastaviť tesne pri pravom okraji, aby nedošlo k čelnému stretu. Vodič motocykla sa snažil čo najviac natlačiť k ľavému boku spomaľujúcej nákladnej súpravy. Vodič nákladného vozidla sa zase snažil čo najviac uhnúť k pravému okraju vozovky, pritom narazil na pravú krajnicu a ďalej na nespevnený povrch cestnej priekopy, ktorý sa uvoľnil a nákladné vozidlo aj s návesom sa prevrátilo na pravý bok do priekopy. Ku konfliktu nedošlo," opísala situáciu policajná hovorkyňa Lenka Javorková. 

VIDEO zachytilo nebezpečnú jazdu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Vodič nákladiaka naloženého 105 vrecami cementu vyviazol bez zranení. Škoda presiahla 300-tisíc českých korún (cca 11 600 eur). Dychové skúšky boli u oboch vodičov negatívne. Šofér motocykla podľa polície porušil hneď niekoľko ustanovení zákona o premávke. Za priestupky mu hrozí pokuta 5-10-tisíc korún a zákaz činnosti na šesť mesiacov až jeden rok.

VIDEO zachytilo nebezpečnú jazdu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: KamiónMotorkárPredbiehaniePolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu