Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Poľsko predĺžilo protipandemické opatrenia do 18. apríla

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľsko predĺži platnosť súčasných protipandemických opatrení až do 18. apríla. Informoval o tom v stredu minister zdravotníctva Adam Niedzielski, uviedla agentúra DPA.

Niedzielski na tlačovej konferencii vo Varšave ako dôvod predĺženia reštrikcií uviedol situáciu v nemocniciach, ktorá je podľa jeho slov "veľmi náročná" obzvlášť v priemyselnom Sliezsku na juhu krajiny. V poľských nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných rekordných takmer 34.700 osôb s ochorením COVID-19, z čoho viac ako 3300 je pripojených na pľúcnu ventiláciu.

Poľsko v stredu hlásilo takmer 15.000 nových prípadov nákazy koronavírusom a 638 súvisiacich úmrtí. Od začiatku pandémie tam zaznamenali zhruba 2,47 milióna infikovaných a 55.703 obetí. V Poľsku začali čísla novonakazených klesať, hoci ako si všíma DPA, počas Veľkej noci sa spomalilo testovanie. Nedávny mierny pokles v počte nových prípadov však nie je dostatočný na to, aby sa v krajine začali obmedzenia uvoľňovať, skonštatoval Niedzielski.

Koncom marca Poľsko obmedzilo počet ľudí, ktorí môžu navštíviť veľké prevádzky. Zavreté sú kaderníctva a kozmetické salóny, ako aj materské školy a denné stacionáre. Zatvorené zostávajú tiež hotely, plavárne, posilňovne či vonkajšie športové zariadenia. Školy naďalej fungujú v dištančnom režime. Reštaurácie môžu zákazníkov obslúžiť cez výdajné okienko alebo prostredníctvom donášky.

Viac o téme: OpatreniaPoľskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu