Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS v Maďarsku: Orbán rokoval o otváraní obchodov a služieb

Maďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BUDAPEŠŤ - Otváranie obchodov a služieb požadovali v utorok v Budapešti predstavitelia Maďarskej obchodnej a priemyselnej komory (MKI) na schôdzke s predsedom vlády Viktorom Orbánom. Podľa agentúry MTI premiér zdôraznil, že otváranie bude možné až po tom, čo budú všetci zaregistrovaní seniori vo veku nad 65 rokov zaočkovaní proti novému druhu koronavírusu.

Orbán podčiarkol, že prioritou je ochrana zdravia. "Súčasne sme prijali viaceré návrhy komory týkajúce sa zmiernenia karanténnych pravidiel. Navrhli napríklad, aby sme od všeobecného zákazu zatvorenia obchodov prešli na obmedzenia súvisiace s rozlohou týchto jednotiek, a navrhli aj samostatné pravidlá pre fungovanie nákupných centier i prevádzky poskytujúce služby," informoval premiér a dodal, že tieto návrhy v stredu prerokuje vláda.

Za uplynulých 24 hodín v Maďarsku zomrelo na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 rekordných 252 pacientov. Klesol však denný prírastok nakazených novým typom koronavírusu, ktorých na utorok zaznamenali 5481, čím celkový počet infikovaných od vypuknutia pandémie stúpol na 586.123. Počet obetí covidu dosiahol 18.703. Prvou dávkou vakcíny proti vírusu SARS-CoV-2 zaočkovali dosiaľ 1.636.436 osôb, obe dávky očkovacej látky podali už 481.820 ľuďom.

Viac o téme: ObchodyOtváranieRokovanie MaďarskoViktor OrbánKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu