Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Viktora (†23) nechali čakať pred dverami ambulancie: Simulujete, obvinili ho podľa brata! Vzápätí zomrel

Viktor zomrel v ambulancii Zobraziť galériu (4)
Viktor zomrel v ambulancii (Zdroj: FB/Milena F.)

CHOMUTOV – Viktor, ktorý sa živil ako taxikár, naposledy vydýchol v internej ambulancii chomutovskej nemocnice. Mladíkova rodina tvrdí, že krátko pred jeho smrťou ho lekári označili za simulanta. Tragédiou sa už zaoberá polícia.

Dvadsaťtriročný Viktor zomrel v pondelok v chomutovskej nemocnici. Zanechal za sebou priateľku a trojročnú dcéru. „Prišiel do ambulancie, tam omdlel. Viac ako hodinu ho resuscitovali, ale bohužiaľ, došlo k úmrtiu,“ povedala denníku Blesk hovorkyňa nemocnice Jana Mrákotová.  

Čítajte aj: V nemocnici verili, že Antonín (†44) vyhrá boj s COVIDOM! Teším sa na vás, napísal tehotnej žene: O pár hodín zomrel

Viktorov brat Lukáš však tvrdí niečo iné. „Mal dýchacie ťažkosti, bolelo ho na hrudi a brnela mu ruka. Najprv sme zavolali na pohotovosť. Povedali, aby sme ho priviezli. Potom na pohotovosti zase povedali, nech s ním ideme do internej ambulancie. Vraj je mladý a určite neodpadne,“ spomína Lukáš. „Ani v internej ambulancii brata nechceli ošetriť. Odtiaľ sme volali znova na pohotovosť. Tam povedali, že nás nemôžu ošetriť, keď sme v areáli nemocnice a sami zavolali do internej ambulancie, aby brata prijali,“ pokračuje v rozprávaní Viktorov súrodenec.  

Viktora (†23) nechali čakať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Milena F.)

Podľa jeho slov čakali pred ambulanciou zhruba dvadsať minút. „Potom vyšla doktorka a povedala, že ho neošetria hneď. Neskôr mu spravila výter z nosa, že ešte si počká ďalšie dve hodiny, než budú výsledky. Do ordinácie ho vzal až iný doktor a brat zomrel prakticky hneď, ako zavrel dvere,“ uviedol Lukáš s tým, že jeho brat si v internej ambulancii musel vypočuť, že simuluje. Nemocnica je na slovo skúpa. „Viac sa k udalosti vyjadrovať nebudeme, pretože prebieha vyšetrovanie,“ podotkla jej hovorkyňa Mrákotová. 

Viktora (†23) nechali čakať
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Milena F.)

Viktorovi blízki sa obrátili na políciu. Sú presvedčení, že nemocnica pochybila. A podľa denníka už padlo aj trestné oznámenie. Viktorov zdravotný stav bol podľa brata dobrý. „Pred rokom a pol podstúpil vyšetrenie EKG a všetko bolo v poriadku. Ako malý mal slabú epilepsiu, časom však ochorenie ustúpilo,“ povedal. Príčinu Viktorovej smrti objasní súdna pitva.

Viac o téme: NemocnicaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu