Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na čerpacej stanici našli mŕtveho novorodenca: Zvrat po 23 rokoch od záhadného zločinu!

Údajná páchateľka: Pred 23 rokmi bolo na čerpacej stanici objavené batoľa.
Údajná páchateľka: Pred 23 rokmi bolo na čerpacej stanici objavené batoľa. (Zdroj: Saettle Police Department)

SEATTLE - V roku 1997 v koši objavili mŕtveho novorodenca - zločin sa však nepodarilo nikdy vyriešiť. Pomocou nových analytických techník bola podozrivá páchateľka teraz zatknutá.

Novorodenca našli mŕtveho pred 23 rokmi v odpadkovom koši na toalete čerpacej stanice v štáte Washington. Úmrtie dieťaťa, ktoré pomenovali „Baby Boy Doe“, však nikdy nebolo možné vyriešiť pre nedostatočné dôkazy.

Podľa informácií Seattle Times v tom čase zodpovedný súdny lekár uviedol, že dieťa bolo krátko predtým nažive. Polícia preto čin klasifikovala ako vraždu.

V roku 2018 sa prípadu opäť začali venovať vyšetrovatelia a na základe nových databáz DNA dokázali identifikovať chlapcovu matku. Minulý utorok, 23 rokov po čine, bola uväznená ako podozrivá páchateľka. Oznámila to polícia v Seattli.

Práve v tom čase policajti našli dieťa. Ako polícia informovala pre Seattle Times, na mieste činu bola nájdená aj krv z placenty. Okrem toho bolo na kamerovom zábere z čerpacej stanice vidieť neznámu ženu. Odvtedy - doteraz, však neexistovali dostatočné dôkazy na identifikáciu podozrivej.

Pomocou genetického výskumu sa dala priradiť neznáma stopa DNA. Pomocou tejto technológie, ktorá sa rýchlo rozvíjala za posledných 20 rokov, je možné analyzovať profily DNA ľudského genómu, aby bolo možné podrobnejšie určiť možný vzťah alebo pôvod.

Polícii sa napokon podarilo pomocou DNA a záberov kamery zistiť matku chlapca, ktorá má dnes 50 rokov.

Viac o téme: KôšMatkaNovorodenecSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu