Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najhoršie obavy sa potvrdili: Nájdené pozostatky patria Sarah Everardovej, tvrdí britská polícia

Sarah Everardová a Wayne Couzens Zobraziť galériu (3)
Sarah Everardová a Wayne Couzens (Zdroj: FB/Sarah Everard, profimedia.sk)

LONDÝN - Telesné pozostatky, ktoré pred dvoma dňami našla v lese v anglickom grófstve Kent britská polícia, patria nezvestnej Sarah Everardovej. Potvrdil to v piatok člen vedenia londýnskej Metropolitnej polície Nick Ephgrave. Informovala o tom britská verejnoprávna stanica BBC.

VIDEO zachytilo únos za bieleho dňa: Svokor dal zabiť bývalého zaťa (†44) nájomnými vrahmi

Ephgrave ďalej uviedol, že polícia upovedomila rodinných príslušníkov obete, ktorým bola poskytnutá psychická podpora. Sarah Everardová (33) zmizla po tom, ako 3. marca po 21.00 h miestneho času (22.00 h SEČ) odišla z domu kamaráta v južnom Londýne. Naposledy ju v ten večer zachytila bezpečnostná kamera, ako kráčala po ulici, do svojho domu však už neprišla.

Najhoršie obavy sa potvrdili:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

Londýnska Metropolitná polícia v stredu večer oznámila, že pri pátraní po nej objavila v lesoch v meste Ashford v grófstve Kent telesné pozostatky. K nálezu došlo približne 78 kilometrov od miesta, kde bola Everardová videná naposledy. Polícia skôr v stredu oznámila, že pre podozrenie z jej únosu a vraždy zatkla nemenovaného príslušníka londýnskej Metropolitnej polície.

Najhoršie obavy sa potvrdili:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Kirsty O'Connor/PA via AP)

Ide o štyridsiatnika, ktorý mal v polícii za úlohu hliadkovať v diplomatických priestoroch. V čase zmiznutia Everardovej nebol v službe. Tohto muža zadržali okrem podozrenia z vraždy aj pre čin obnažovania sa na verejnosti, nesúvisiaci s prípadom Everardovej. Polícia okrem neho zatkla ešte v utorok aj jednu ženu, tridsiatničku, podozrivú z napomáhania páchateľovi vraždy.

Viac o téme: VyšetrovaniePozostatkyPolícia Veľká BritániaWayne CouzensSarah Everardová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu