Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Aktivisti Greenpeace opäť úradovali: Z lietadla si spravili vitrínu, polícia ich zatkla

Aktivisti Greenpeace pomaľovali lietadlo Air France zelenou farbou Zobraziť galériu (2)
Aktivisti Greenpeace pomaľovali lietadlo Air France zelenou farbou (Zdroj: SITA/Denis Meyer/Greenpeace via AP)

PARÍŽ - Za vandalizmus zatkli v piatok deväť aktivistov organizácie Greenpeace, keď v rámci protestu natreli lietadlo spoločnosti Air France zelenou farbou. Informovala o tom agentúra AP.

Organizácia Aéroports de Paris (ADP), ktorá prevádzkuje parížske letiská, uviedla, že aktivisti sa dostali do areálu Letiska Charla de Gaulla tak, že preliezli plot, ktorý oddeľoval letiskový areál. Maliarskym valčekom s dlhou rúčkou potom zafarbili časť jednej strany lietadla na zeleno a následne na lietadlo po rebríkoch vyliezli. Niekoľko z nich aj po výzvach bezpečnostnej služby odmietlo zo stroja zostúpiť.

 

 

Aktivistov ihneď zadržala polícia, takže už sa nemohli dostať na vzletové a pristávacie dráhy, uviedli prevádzkovatelia z ADP. Bezpečnosť na letisku nebola ohrozená a letová prevádzka pokračovala normálne.

Aktivisti Greenpeace pomaľovali lietadlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Denis Meyer/Greenpeace via AP)

Greenpeace vysvetlil, že tento ekoprotest mal zvýšiť informovanosť o tzv. "greenwashingu", teda o dezinformáciách týkajúcich sa environmentálnej zodpovednosti. Protest bol podľa aktivistov naplánovaný tak, aby sa uskutočnil pred rozpravou o návrhu zákona o klíme vo francúzskom parlamente.

Viac o téme: VandalizmusAir FranceGreenpeace
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu