Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hromadný útek väzňov na Haiti si vyžiadal 25 obetí: Na slobode sú stovky trestancov

Z väznice na Haiti utieklo vyše 400 väzňov Zobraziť galériu (3)
Z väznice na Haiti utieklo vyše 400 väzňov (Zdroj: SITA/AP Photo/Dieu Nalio Chery)

PORT-AU-PRINCE - Z väznice na Haiti utieklo vyše 400 väzňov. Násilím sprevádzaný útek si vyžiadal 25 mŕtvych vrátane riaditeľa väznice, informovali v piatok tamojšie úrady.

Podľa agentúry AFP minister pre komunikáciu Frantz Exantus uviedol, že k hromadnému úteku z väznice na predmestí hlavného mesta Port-au-Prince došlo ešte vo štvrtok, pričom odvtedy zahynulo 25 ľudí vrátane šiestich väzňov a riaditeľa väznice Paula Hectora Josepha. "Medzi zabitými sú aj niektorí obyčajní občania, ktorých väzni zabili počas úteku," dodal Exantus.

Z väznice na Haiti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Dieu Nalio Chery)

Agentúra AP uviedla, že medzi obeťami je aj vodca jedného z miestnych gangov Arnel Joseph. Podľa niektorých správ bolo cieľom hromadného úteku práve oslobodenie Josepha, ktorý bol na Haiti najhľadanejším zločincom až do jeho zatknutia v roku 2019. Polícia uviedla, že Joseph deň po úteku z väzenia jazdil na motorke v meste L'Estere. Na kontrolnom stanovišti ho spozorovali policajti, pričom Joseph vytiahol zbraň. Počas prestrelky s policajtmi zahynul. Podľa AP bol tento útek z väzenia najväčší a najkrvavejší v krajine za posledné desaťročie.

Z väznice na Haiti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Dieu Nalio Chery)

Viac o téme: útekVäzenieVäzniHaiti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu