Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Brit (52) v Singapure porušil karanténu: VIDEO Za opustenie izby väzenie a pokuta!

Nigel Skea s manželkou Zobraziť galériu (5)
Nigel Skea s manželkou (Zdroj: SITA/AP Photo/Annabelle Liang)

SINGAPUR - Súd v Singapure v piatok za septembrové porušenie povinnej dvojtýždňovej karantény uložil Britovi dvojtýždňové väzenie a pokutu 1000 singapurských dolárov (cca 620 eur).

KORONAVÍRUS Nezodpovední Slováci? Otrasné výsledky kontroly opatrení, takmer 15-tisíc pokút

Päťdesiatdvaročný Nigel Skea vlani 21. septembra podľa sudkyne Jasvender Kaurovej trikrát opustil svoju hotelovú izbu, kde mal dodržiavať karanténu. V jednom prípade, aby sa stretol so svojou singapurskou snúbenicou Agathou Maghesh Eyamalaiovou, ktorá nebola v karanténe, ale zdržiavala sa v rovnakom hoteli. Skea takisto nemal zakryté ústa a nos, ako požadujú singapurské úrady.

KORONAVÍRUS Brit (52) v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Annabelle Liang)

Tridsaťdeväťročná Eyamalaiová, s ktorou sa Skea oženil v novembri, bola odsúdená na týždenné väzenie za napomáhanie. Dvojica vinu priznala a podľa svojho právnika sa proti rozhodnutiu súdu odvolávať nebude, informovala agentúra Reuters.

KORONAVÍRUS Brit (52) v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Annabelle Liang)

Mestskému štátu sa vďaka prísnej karanténe pre novo prichádzajúcich, trasovaním kontaktov a dodržiavaním rozstupov podarilo dostať šírenie koronavírusu pod kontrolu. Denne krajina hlási jednotky prípadov lokálnych infekcií. Od začiatku pandémie štát s viac ako 5,7 milióna obyvateľov podľa americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU) zaznamenal vyše 59 900 prípadov koronavírusu a 29 úmrtí po chorobe covid-19.

KORONAVÍRUS Brit (52) v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Annabelle Liang)

Singapur vyžaduje po väčšine novo prichádzajúcich cestujúcich, aby podstúpili 14-dennú karanténu vo vládou schválených hoteloch. Za jej porušenie hrozí pokuta až 10-tisíc singapurských dolárov a až polročné väzenie. Za porušenie protikoronavírusových opatrení ostrovný štát poslal za mreže rad cudzincov a udelil im aj pokuty. Niektorým boli odobraté pracovné povolenia. 

Viac o téme: KaranténaPokuta SingapurKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu