Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tehotnú utečenku, ktorá sa pokúsila upáliť, prepustili z nemocnice

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ATÉNY - Tehotnú žiadateľku o azyl, ktorá sa počas víkendu pokúsila upáliť utečeneckom tábore na gréckom ostrove Lesbos, prepustili v utorok z nemocnice. V stredu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na grécke ministerstvo pre migráciu.

Dvadsaťšesťročná Afganka v ôsmom mesiaci tehotenstva podpálila v nedeľu svoj stan v snahe spáchať samovraždu, uviedla polícia vo vyhlásení. Ešte predtým však zo stanu vyviedla svoje dve deti. Ďalší obyvatelia tábora, ako aj policajti a hasiči plamene rýchlo uhasili. Pri vyšetrení v nemocnici vyšlo najavo, že žena trpí duševnými problémami, ktoré sa vyskytli po tom, ako úrady zamietli jej žiadosť o presídlenie do Nemecka.

Podľa nemenovaného zdroja z prostredia ministerstva pre migráciu však išlo o nedorozumenie. Úrady údajne chceli, aby žena v Grécku zostala do narodenia svojho dieťaťa, čo si zle vysvetlila. Prokuratúra v Mytilini, hlavnom meste ostrova Lesbos, Afganku obvinila z podpálenia stanu.

Dočasný tábor na Lesbose, kde žije okolo 6000 žiadateľov o azyl, bol narýchlo postavený po požiari tamojšieho utečeneckého tábora Moria. Podľa humanitárnej organizácia Oxfam nespĺňa požadované minimálne štandardy na ubytovanie.

Viac o téme: UtečenecUpálenieTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu