Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Bizarný prípad na Floride: Dve ženy sa vydávali za dôchodkyne, aby dostali vakcínu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Dve ženy z amerického štátu Florida vo veku 34 a 44 rokov sa preobliekli za dôchodkyne, aby sa tak dostali k vakcíne proti koronavírusu, informoval v piatok denník Washington Post.

Obe ženy - v čepcoch, s okuliarmi a rukavičkami - prišli s platným očkovacím preukazom, čo znamená, že k prvej dávke vakcíny sa im podarilo dostať. Pri pokuse o získanie druhej dávky si však pracovníci očkovacieho centra všimli ich skutočný dátum narodenia uvedený vo vodičskom preukaze a zavolali políciu. Tá prípad vyriešila napomenutím.

"Vakcíny sú momentálne tou najcennejšou komoditou, preto musíme byť veľmi opatrní," uviedol regionálny hygienik z Orange County na Floride Raul Pino. V USA sa vyskytlo niekoľko prípadov, kedy sa ľudia snažili dostať neoprávnene k očkovaniu. Napríklad istý bohatý pár z Kanady sa v januári pokúsil dostať vakcínu v jednej z odľahlých indiánskych komunít v USA, kde očkovali seniorov.

Úrady v štáte Indiana tento mesiac odsúdili "nemorálnosť" ľudí, ktorí sa snažili pracovníkov očkovacích centier oklamať ohľadne ich bydliska, zamestnania či veku.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaWashingtonKoronavírusSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu