Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Na Ukrajine zriadili prvú provizórnu nemocnicu pre pacientov s KORONAVÍRUSOM

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Na Ukrajine zriadili prvú provizórnu nemocnicu pre pacientov infikovaných novým druhom koronavírusu. Nemocnica s kapacitou 250 lôžok sa nachádza v meste Bohorodčany v Ivanofrankivskej oblasti v západnej časti krajiny. Informoval o tom v stredu na facebooku člen parlamentného výboru pre zdravie a zdravotnú starostlivosť Mychajlo Raduckyj, píše agentúra UNIAN.

Toto rozhodnutie prijala komisia pre mimoriadne situácie v Ivanofrankivskej oblasti. Podľa Raduckého sa totiž počet pacientov infikovaných novým koronavírusom v tomto regióne v utorok zvýšil o takmer 30 percent a ich počet sa za posledný mesiac až štvornásobil. Dodal, že v mnohých lokalitách je obsadenosť lôžok v nemocniciach určených pre pacientov s ochorením COVID-19 vyššia než 90 percent, zatiaľ čo niektoré zdravotnícke zariadenia hlásia až desaťpercentnú obsadenosť.

Komisia tiež rozhodla, že od 22. februára budú zakázané verejné zhromaždenia a uzavreté stravovacie zariadenia. Okrem zriadenia provizórnej nemocnice rozhodla aj o rozšírení kapacity lôžok pre pacientov nakazených koronavírusom o ďalších 600. Podľa UNIAN-u, odvolávajúceho sa na údaje Systému monitorovania epidémie koronavírusu ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany sa počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine za posledných 24 hodín zvýšil o 6237 na celkovo 1.287.141.

Za rovnaké časové obdobie pribudlo tiež 2222 hospitalizovaných pacientov a zomrelo 163 ľudí s touto chorobou. Celkový počet obetí pandémie v krajine stúpol na 24.852. Uzdravilo sa viac ako 1,1 milióna ľudí.

Viac o téme: NemocnicaUkrajinaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu