Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Wildersova strana čelí pred voľbami sexuálnemu škandálu

Geert Wilders
Geert Wilders (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Holandská nacionalistická Strana slobody (PVV), vedená Geertom Wildersom, čelí mesiac pred voľbami sexuálnemu škandálu. Obvinenia sa týkajú jedného z najbližších Wildersových spolupracovníkov Diona Grausa, informoval v pondelok server DutchNews.nl.

Graus je podozrivý z toho, že svoju bývalú manželku Joyce opakovane nútil k sexu s inými mužmi vrátane svojich ochrankárov. K týmto praktikám malo dochádzať opakovane a na rôznych miestach, údajne aj v budove holandského parlamentu. Celý prípad už začala vyšetrovať holandský polícia. Kauzu počas uplynulého víkendu medializovala verejnoprávna televízia NRC s odkazom na dokumenty, videonahrávky a ďalší usvedčujúci digitálny materiál, ktorý predložila Grausova exmanželka.

Škandál je pre Wildersovu stranu veľmi nepríjemnou záležitosťou, keďže 17. marca sa v Holandsku uskutočnia parlamentné voľby. Dion Graus, ktorý je poslancom holandského parlamentu, všetky obvinenia z týrania a zneužívania svojej exmanželky popiera. Konanie sexuálnych večierkov nepopiera, avšak podľa neho prebiehali so súhlasom všetkých zúčastnených. Vyšetrovatelia taktiež preverujú podozrenia, že 53-ročný poslanec si nechal neoprávnene preplatiť cestovné výdavky až vo výške 125.000 eur, ktoré údajne minul na dochádzanie do práce.

Viac o téme: VoľbySexuálny škandálGeert Wilders
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu