Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Obrovská rana otriasla mestom Vladikavkaz: Výbuch plynu úplne zničil supermarket, našťastie bol prázdny

Výbuch úplne zničil supermarket. Ostali z neho iba trosky Zobraziť galériu (2)
Výbuch úplne zničil supermarket. Ostali z neho iba trosky (Zdroj: SITA/Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

VLADIKAVKAZ - Mocná explózia úplne zničila v piatok ráno supermarket reťazca Magnit v juhoruskom meste Vladikavkaz. K výbuchu, ktorý spôsobil pravdepodobne únik plynu, došlo ešte pred otváracími hodinami obchodu.

Incident si podľa miestnych úradov nevyžiadal mŕtvych ani zranených, informovali tlačové agentúry Reuters, DPA a AP. Ruské ministerstvo vnútra uviedlo, že supermarket, nachádzajúci sa v obytnej štvrti, sa zrútil ako "domček z kariet".

 

 

Na zverejnených záberoch bolo vidno obrovskú hromadu sutiny zo zničenej budovy, v ktorej boli situované aj úrady a jednotlivé obchody. Tlaková vlna explózie rozbila okná na niekoľkých neďalekých obytných blokoch.

Podľa tlačovej agentúry TASS pri incidente utrpela zranenia jedna osoba, pravdepodobne strážnik budovy, a jeden ďalší človek sa môže stále nachádzať pod rozvalinami. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) začal predbežné vyšetrovanie prípadu.

Výbuch úplne zničil supermarket.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Russian Emergency Ministry Press Service via AP)

V Rusku sú podobné incidenty pomerne časté z dôvodu ignorovania bezpečnostných noriem a opatrení. Vladikavkaz je hlavným mestom Severoosetskej republiky, leží na úpätí pohoria Kaukaz a pri rieke Terek. Má zhruba 300.000 obyvateľov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu