Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Viacero európskych krajín odporučilo neočkovať vakcínou od AstraZenecy ľudí nad 65 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Lukáš Grinaj)

ŠTOKHOLM - Dánsko a Nórsko zatiaľ nebudú očkovať svojich obyvateľov vo veku nad 65 rokov vakcínou proti novému koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

"Nie je to preto, že vakcína nie je účinná u starších ľudí, ale preto, že (účinnosť) je nedostatočne zdokumentovaná," povedala Camila Stoltenbergová z nórskeho ústavu verejného zdravia. Vo štvrtok vydalo podobné odporúčanie v súvislosti s vakcínou od spoločnosti AstraZeneca aj dánsky úrad verejného zdravia. V Nórsku a Dánsku sa na očkovanie zatiaľ používajú  vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Úrady vo Švédsku, Fínsku, Nemecku, Francúzsku či niektorých ďalších krajinách, ktoré vydali rovnaké odporúčania, taktiež konštatovali, že neexistuje dostatok údajov, ktoré by sa týkali účinnosti vakcíny od spoločnosti AstraZeneca u osôb nad 65 rokov. Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok 29. januára schválila používanie vakcíny od spoločnosti AstraZeneca pre osoby nad 18 rokov v celej Európskej únii.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaOdporúčanieDôchodcovia KoronavírusCOVID-19AstraZeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu